pixel

Хидроизолационна бутилова лента с текстилно покритие – Soudal Waterproofing butyl tape

soudal

През 2022 г. един от новите продукти на българския пазар, предназначен както за професионалния канал, така и за крайния потребител, и постигнал сериозен успех, беше хидроизолационната бутилова лента с текстилно покритие. Това е самозалепваща се уплътнителна лента от нетъкан полипропиленов плат, с цял лепилен слой на основата на висококачествен бутилов каучук.

Тази хидроизолациона лента е специално разработена за хидро и въздухонепроницаема изолация на връзки, които се нуждаят от силно и качествено  залепване между повърхността и изолационните материали. Тя е снабдена с водач, който прави отлепването на подложката лесно, а оттам и нейното полагане, а нищо не радва повече потребителите от продукти, с които се борави лесно и бързо. Хидроизолационната лента има широк кръг от приложения и може да бъде нанасяна върху повечето строителни повърхности, може да бъде използвана за уплътняване на  връзки между стени и подове, като при извършените тестове показва много добро залепване върху тях.

Както повечето продукти на Soudal, хидроизолационната бутилова лента също е преминала външно оценяване преди пускането си на пазара. Тя е сертифицирана от Полския строителен изследователски институт, който е член на европейски сертифициращи органи като European Technical Acceptance Union in Construction (UEAtc) и European Organization for Technical Approvals (EOTA), както и от MFPA Leipzig. Тестовете, на които хидроизолационната лента е била подложена и преминала успешно, включват нейната сила на залепване, пропускливост на водни пари, издръжливост на опън, устойчивост на скъсване, температурна устойчивост и др. При тестовете се установява, че лентата може да се полага при ниски температури и има отлична температурна устойчивост –30oC до 90oC. Лентата не съдържа разтворители и е съвместима с повечето обичайни строителни лепила.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...