pixel

Хидроизолационна мембрана за леки покриви

Bauder

Компанията Bauder вече предлага лека и студена самозалепваща се пластмасова мембрана с две различни дебелини за бърза, сигурна и икономична хидроизолация на много големи покривни площи, например в промишлени сгради. Bauder Thermoplan SK 15 и SK 18 (съответно с дебелина 1,5 и 1,8 мм) осигуряват трайна хидроизолация на леки покриви без проникване.

Мембраните FPO-PP (гъвкав полиолефин – полипропилен) със силно устойчива на разкъсване основа са снабдени с изравняващ слой от специален флис от долната страна, който от своя страна е снабден със самозалепващ се слой. Тази структура дава възможност за бърза обработка, незабавно ефективно, защитено от засмукване от вятъра залепване на повърхността и реализиране на напълно залепени връзки. Мембраните са подходящи за полагане върху алуминиево-ламинирани изолационни панели, напр. от PIR, но може да се залепят и върху предварително обработени OSB плоскости или ламарина в областта на вертикалните връзки.

Bauder

Предлагат се с ширина 1,50 м, с два ръба без флис и без лепило, и с ширина 75 см, изрязани по размер, с един ръб без флис и без лепило. Първо, покривната мембрана се подравнява до половината на ролката, след което се отрязва защитното фолио, отлепва се успоредно на ролката и мембраната се притиска към основата с чиста, широка метла или валяк. Листът с ширина 75 cм, изрязан по размер, позволява бързо свързване. Листът се изрязва предварително, защитното фолио се изрязва отгоре и отдолу успоредно на линията на конуса, сваля се стъпка по стъпка и се притиска.

Обхватът на приложенията за хидроизолация се простира от промишлени и търговски сгради до тераси и балкони в жилищни сгради. Висококачествените мембрани FPO са устойчиви на атмосферни влияния, химически резистентни, механично много издръжливи, съвместими с битума и устойчиви на проникване на корени.

Препоръчана фирма за ремонт на покриви София.

Снимки: Bauder

Може да харесате още...