Хидроизолация на покриви и тераси с наклон (без да задържа вода)

Апартаментите на последните етажи често имат проблем с влагата поради липсата на хидроизолация на покрива или неефективността на съществуващата, причинени от грешен избор на материали, лошо изпълнение или липса на стопанисване. Хидроизолирането на покриви или тераси, независимо дали е по време на строителството или по-късно, трябва да осигури абсолютна водонепропускливост и надеждна устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия в продължение на дълго време. Освен това, то трябва да бъде достатъчно еластично и здраво прикрепено към основата.

За решаване на проблема ISOMAT предлага еластична акрилна хизроизолация ISOFLEX или ISOFLEX T25, която се нанася с четка и отговаря на всички изисквания, описани по-горе.  ISOFLEX предлага отлична адхезия към основата, достатъчна еластичност и устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия и UV радиация. Осигурява бързо, лесно и ефикасно решение при трудни за хидроизолиране места (пример ъгли, ръбове, фуги, и др.). Образува непрекъсната, еластична мембрана, без фуги и може да бъде използвана както за хидроизолация на целия покрив или тераса, така и за локални хидроизолации на пукнатините. Полага се лесно и е идеален за хидроизолация, дори и когато е минало много време от построяване на сградата, а също така и за поправка на съществуващи вече хидроизолации.

В много случаи, само локалната хидроизолация на пукнатини, фуги и съединяващи места е достатъчна да реши проблема на един покрив, като това може да бъде най – евтиният начин за премахване на течовете и влагата.

Първоначално се фиксират съществуващите пукнатини върху бетон, мозайка или старата хидроизолация и се почистват много добре от прах и други замърсители.

Сухата повърхност се грундира по дължината на пукнатината с акрилен грунд  ISO-PRIMER, с ширина около 12 см.

След като грундът изсъхне, следва локално мазане с четка на един слой ISOFLEX.

Докато първият слой на ISOFLEX е още пресен, се полага армировъчна стъклофибърна или полиестерна лента.

След като първият слой ISOFLEX изсъхне, армировъчната лента се покрива с още два последователни слоя.

При цялостна хидроизолация на повърхностите, първоначално нужните локални поправки върху основата се извършват с полимерна циментова смес DUROCRET, като за полагането на ISOFLEX се изисква повърхността бъде суха и  добре изчистена.

Първоначално основата се грундира с акрилен грунд ISO-PRIMER.

След като грунда изсъхне, локално се нанася един слой ISOFLEX по дължина на покрива, по вертикалните елементи,  тръби, по дължина на съществуващите пукнатини или фуги, въздуховоди, комини, водопроводи и т.н. Докато този слой е все още пресен се полага армировъчна лента от полиестерен текстил или стъклофибърна мрежа с ширина 10 см.

След това ISOFLEX се полага върху цялата повърхност с помощта на четка или валяк. Ако се счита за необходимо, ISOFLEX може да бъде разреден с вода до 5%, така че да стане по-лесен за полагане.

След като първият слой е изсъхнал, по „кръстосан метод” се нанасят последователно два допълнителни слоя ISOFLEX върху цялата повърхност.

Крайният резултат е безшевна, еластична, хидроизолационна мембрана. Основното предимство на ISOFLEX е голямото  времетраене, което се дължи на съставките му като хидроизолационен материал, а не като боя. Препоръчва се, когато температурната амплитуда е от -25° до +120° вместо ISOFLEX да се използва ISOFLEX Т25.

За контакти и повече информация – www.isomat.bg

Вижте също...