Иновативни оригами-структури за преградни стени, акустика и изолация

Samira Boon

Archi Folds е иновативна серия от текстилни структури от студиото Samira Boon, вдъхновени от японските техники за сгъване на оригами. Материалите са резултат от обширни и текущи проучвания, поръчани от TextileLab, и пренасят техниките на сгъването на ръчно изработената хартия в дигитални техники на тъкане, за да се създадат архитектурни интервенции, представляващи абсолютен пробив в дигитализацията и материализацията на сгънатите структури.

Samira Boon

Експериментирайки с различни материали, включително хартия, полиестер, мохер и абака, са създадени редица структури, които могат да бъдат използвани като драперии или преградни стени, достатъчно здрави, за да се използват в архитектурен мащаб и да включват различни интелигентни свойства, които позволяват да се адаптират към заобикалящата ги среда (като акустични, чувствителни на топлина, чувствителни към светлина, изолиращи и т.н.).

Samira Boon

Чрез използването на тези различни материали могат да бъдат създадени много различни възможности на сгъната повърхност, включително твърда, техническа или мека и тактилна. Тъканите структури също могат да бъдат сгънати в безброй различни форми, благодарение на тяхната структурна гъвкавост, позволявайки два идентични продукта да бъдат инсталирани в напълно уникални маниери, повторно използвани в различни форми и размери, инсталирани постоянно или временно, и лесно транспортирани или преместени благодарение на компактното им сгъване.

Samira Boon

Между тези уникални характеристики и използваните техники, това очарователно изследване предлага множество нови възможности за безброй архитектурни проблеми.

За повече информация: Samira Boon

Вижте също...