pixel

Интериорна боя за стени спестява до 30% енергия

SICC Coatings

Намаляването на разходите за енергия е основно предизвикателство за частните домакинства, както и за публичните институции. Намаляването на отоплението намалява разходите и потреблението на енергия, но може да доведе до некомфортен климат в помещенията. Освен това, когато температурата се понижи, относителната влажност се повишава, а температурата на точката на оросяване спада. Ако температурата падне под тази стойност, може да се появи мухъл. Използването на подходяща боя за стени може да противодейства на това.

SICC Coatings предлага специалната боя за стени ThermoPlus с енергоспестяващ ефект. Твърди се, че стаите, чиито стени са боядисани с нея, се затоплят сравнително бързо и след това изстиват много по-бавно, отколкото ако са боядисани с обикновени интериорни бои за стени.

SICC-Coatings-2

Технологията работи ефективно през всеки сезон

Специалните свойства на интериорната боя за стени ThermoPlus са чисто физически и се основават на технологията на отразяващата мембрана. При този процес кухите стъклокерамични частици, в които е затворен вакуум, се комбинират със силно залепваща дисперсия и избрани активатори. Боята също така регулира влажността.

В резултат на това, според SICC Coatings, един слой ThermoPlus допринася за спестяване на до 30% енергия, тъй като затоплянето на помещението се ускорява, охлаждането се забавя и влажността на въздуха се регулира.

Снимки: Janusz Błachowicz

Може да харесате още...

Izolacii.eu