pixel

Водоустойчива изолация за енергийна ефективност

Steinbacher

В проекта за жилищна сграда в Цел ам Зее, реализиран от инженерното бюро Ротбахер, новоразработените продукти на Steinbacher Dämmstoff GmbH успяха да убедят строителите със своето качество.

За термоактивираната подова плоча (без разширена подова конструкция) са използвани 530 м² от високоустойчивия на натиск изолационен кофраж за основи Steinodur® SHD 500 ECO.

Основната идея е подовата плоча да бъде възможно най-проста, да се спестят материали и същевременно да бъде енергийно ефективна и издръжлива.

Запазена е цялата подова конструкция и уплътнението на подовата плоча. За да се наблюдават характеристиките на конструкцията и след завършването ѝ и да се натрупа опит за бъдещи сгради, в подовата плоча, бяха монтирани повече от 50 измервателни точки. Първите данни от измерванията доказват доброто представяне на използваните изолационни материали.

Steinbacher

За изолацията по периметъра инженерите от бюро Ротбахер също се доверяват на внимателно обмисленото качество на Steinbacher. Формованите изолационни панели Steinodur® PSN се отличават с висока изолационна стойност и са оптимално решение за зоната на цокъла благодарение на специалния хидрофобен материал.

Върху озеленения покрив са монтирани 450 м² от водоустойчивите изолационни панели Steinodur® UKD plus. Благодарение на вградените инфрачервени рефлектори те  предлагат до 15% по-добра изолация от конвенционалните системи. Друга характеристика на иновативните UKD панели е специалната структура на повърхността, която позволява по-доброто оттичане на водата.

Снимки: Steinbacher

Може да харесате още...

Izolacii.eu