pixel

Изграждат нов център на Царево

Дългоочакваното финансиране на Проекта за реконструкция на площада в град Царево стана реалност по Коледа. Средствата, отпуснати от държавата, за да стартира ремонтът на градския площад, са в размер на 1 000 000 лв.

Ремонтът на площадното пространство представлява най- значимия проект за град Царево и цялата община .

Близо 15 милиона лева е финансовата рамка на община Царево за тази година. Този бюджет не е много по- различен от предходните, тъй като продължава плана за развитие на общината за периода 2014-2020 г., посочи  кметът Георги Лапчев.

Новата визия на центъра на Царево е сред най-важните проекти, които общината предстои да реализира тази година и който ще бъде дофинансиран с общински пари.

„Стартовата сума за този проект е един милион, подсигурени от държавния бюджет като целева субсидия за центъра на Царево, разбира се, ще трябва да бъде дофинансиран и с общински средства, но за да сме абсолютно сигурни в крайната стойност, в момента се работи, преизчисляваме и когато имаме крайната формулировка на проекта, тогава вече ще направим необходимите промени и тогава ще знаем каква е крайното число. Всъщност това ще бъде гвоздеят на тазгодишния бюджет“, отбеляза Георги Лапчев.

Един милион лева от бюджета са заделени за дофинансиране на проекти, а около милион и половина ще отидат за издръжка и частични ремонти, там където се налага, уточни кметът.

В капиталовата програма има заложен и сектор „изненада“ за извънредни ситуации.

Проекто-бюджетът предстои да бъде гласуван от местния парламент до края на месец януари.

Може да харесате още...