pixel

Изолационни материали с висок фактор на пожарозащита

Puren

При строителството на новия жилищен комплекс Schättlisberg особено внимание е обърнато на противопожарната защита. При избора на материалите са използвани PU изолационни материали от Puren.

Новият жилищен комплекс Schättlisberg в Юберлинген наскоро беше избран за един от общо шестте крайъгълни проекта в рамките на научни изследвания, възложени от правителството. Фокусът е върху климатично неутрално, социално приемливо и в същото време достъпно строителство. С толкова много екологични и финансови изисквания добрата противопожарна защита понякога може да бъде пренебрегната.

Противопожарна защита от подземния паркинг до покрива

Дори подземните паркинги, които осигуряват места за автомобилите на жителите под всички сгради в квартала, са оборудвани със специални огнеустойчиви PU изолационни материали. Поради характера на конструкцията изолационните панели Puren TG са положени отчасти върху кофража преди бетониране на таваните или монтирани отдолу след бетониране на тавана на подземния паркинг. Фасадите със системата ETIC трябва да имат огнезащита, започваща от клас 4. Специалните PU изолационни панели, покрити с висококачествена минерална мазилка, осигуряват топла, безопасна и огнеупорна изолация на стените.

Puren

Същото се отнася и за големите плоски покриви, оборудвани с фотоволтаици. Наклонената изолация на плоския покрив е изградена в два слоя с градиентна изолационна система в долния слой и трудно запалим горен слой Puren Secure.

Purenit-C, който се използва при тавана, е произведен от PU остатъци. Така с последователното използване на огнезащитни PU изолационни материали става възможно да се изгради нова, висококачествено изолирана и безопасна жилищна зона.

Снимки – Puren.

Може да харесате още...