pixel

Кризата със силикона изисква алтернативи

silikon

Според Soudal суровината за производство на силиконови продукти е вече почти недостъпна на международните пазари. Не само увеличението на цените е неизбежно, но трябва да се очакват и неволи при доставките. Производителят на лепила и уплътнители Soudal препоръчва преминаване към алтернативни продукти и не съветва да се презапасявате.

„Изправени сме пред тревожна ситуация, безпрецедентна на пазара на силикон. Правим всичко възможно, за да останем в състояние да изпълняваме поръчките и да преодолеем тази криза с различни средства. Освен преминаването към алтернативи, към тях спада и увеличението на цените на силикона. За съжаление, това е неизбежно, тъй като цените на суровините растат драстично всеки ден“, обяснява Харалд Людтке, управляващ директор на Soudal Германия.

silikon

В зависимост от приложението, висококачественият акрил или хибриден полимер (Soudaseal или Fix All) може да замени силикона, подчертава Soudal. Хибридните полимери свързват стандартните строителни материали с почти всички основи и благодарение на своята гъвкавост могат да се използват и за уплътняване и фугиране. Полиуретанът също може да бъде алтернатива на силикона.

Компанията е представена на българския пазар от Судал България.

Снимки – Судал.

Може да харесате още...