Изолационните системи от метални панели осигуряват превъзходна пожароустойчивост

Metall 1
Архитектите постоянно следят най-новите тенденции в дизайна и фасадите, за да проектират атрактивни сгради за своите клиенти. Предизвикателството, пред което са изправени, е да създадат креативен продукт, който да отговаря на стандартите за устойчиво строителство и сигурност. Пожароустойчивостта на материалите е от още по-голямо значение при високи сгради.

Изолационните метални панели осигуряват превъзходна пожароустойчивост, защитавайки структурата и осигурявайки безопасността на обитателите. Онлайн платформата на AEC Daily за огнеустойчивост на строителните материали описва приложенията и предимствата на изолационните метални панели, сравнява техните достойнства с тези на металните композитни материали, описва приложимите стандарти за изпитване за пожароустойчивост и демонстрира тяхната ефективност с конкретни примери.
Metall 3

С нарастване на изискванията сградите да съчетават съвременна естетика с енергийна ефективност и безопасност, функцията на „опаковката“ значително се усложни. Материалите, използвани за облицовки, изолации и водонепроницаеми покрития, са се развили така, че да отговорят на все по-строгите строителни и противопожарни стандарти. Именно тук изолационните метални панели представляват ефективен избор.

Еднокомпонентни изолирани покривни системи, стени и фасадни панели, изолационни метални панели са фабрично асемблирани и не се сглобяват на място. Състоят се от твърд изолационен слой, поставен между две метални облицовки с покритие, които в зависимост от нуждата се предлагат в голямо разнообразие от цветове и размери. Те са топлоефективни, задържат топлина в сградите през зимата и осигуряват прохлада през лятото. Инсталирани чрез фиксиране към конструкция, те спестяват време за монтаж и избягват проблеми като термични мостове и ненадеждни връзки. Когато са правилно инсталирани, тези панели увеличават ефективната R стойност на стените, подобряват изолацията, блокират термичните мостове.

Вижте също...