pixel

Изолационно уплътнение в обърнат покрив

Austrotherm

Изолационните панели XPS на Austrotherm могат да се използват от сутерена до покрива. В обърнатия покрив, например, компонентите от екструдиран полистирол предпазват и уплътнението. Според производителя правилният монтаж на изолационните панели е изключително важен.

Изолационните панели Austrotherm XPS TOP 30, 50 и 70 могат да се полагат на един или повече слоя в зависимост от изискванията, в проходими, посипани с чакъл или озеленени обърнати покриви. Тези панели се предлагат и като термосвързващ продукт. До десет панела могат да бъдат термично заварени заедно още във фабриката, така че в действителност полагането на повече слоеве да бъде завършено с една операция.

Austrotherm

По принцип за обърнатия покрив трябва да се използват само XPS изолационни панели със стъпка на сгъване. Според производителя те позволяват бърз, безопасен монтаж без термо мостoве. За да се избегне дългосрочно претоварване, покривът трябва да има наклон от поне два процента. Освен това, преди полагане е необходимо да се провери дали има уплътнение за влага върху бетонното покритие.

Компанията е представена на българския пазар от Austrotherm България.

Снимки: Baustoff Partner

Може да харесате още...

Izolacii.eu