pixel

Виброплочи с три вала, които не уморяват ръцете в края на деня

Ammann

Новата ръчно управлявана виброплоча Ammann APH 85/95 уплътнява склонове с наклон до 36%. През ноември на пазара беше пусната виброплоча, която според производителя постига най-голямата сила на притискане в своя клас – 740 кг.

APH 85/95 е тествана от Ammann при реални условия. На терен с  криволичещи ъгли и наклони тя доказа своята мощ, маневреност, способност за катерене и лесно управление.

Ammann

По-голяма ефективност благодарение на технология с три вала

Каква на практика е разликата при технологията с трите вала на Ammann? Третият вал гарантира, че основната плоча се повдига успоредно на земята. Освен това моментът на накланяне е сведен до минимум. „Това гарантира гладко движение напред и назад. Голямата плоча може да прехвърли повече енергия на притискане в почвата поради голямата амплитуда. Уплътняването се постига по-бързо и разходите се намаляват“, обяснява експертът на Ammann, Тило Олраун.

Могат ли неопитни потребители да се разбират добре с новия APH 85/95? Тук компактният дизайн на машината в комбинация с хидростатичното управление Orbitrol показа своите силни страни. Те позволяват новата виброплоча да бъде непрекъснато контролирана и лесно направлявана. „Поради ниската конструкция операторите могат лесно да карат под стоманените подпори в големи изкопи с тежки подпори“, потвърждава Олраун.

Ammann

Виброплочите са проектирани да бъдат издръжливи. Но не само машината, а и човекът трябва да е способен на тази издръжливост. Според Ammann ергономията на APH 85/95 увеличава производителността на труда. Дори вечерта, след часове на тестване, хората не усещат умора в дланите и ръцете си. Това се дължи на ниските стойност на вибрационните емисии. Новата машина е отлична и по отношение на разходите за поддръжка. Системата за управление не изисква клиновиден ремък или центробежен съединител.

Снимки: Ammann

Може да харесате още...