pixel

Изолация и изравнителен пълнеж от конопени трици

Meha

Със своя свързан сух пълнеж Meha предлага устойчив продукт за изолация и изравнителен пълнеж в областта на пода. Основният продукт са смлени стъбла от  коноп, към които се добавя битум. Това води до екологично и същевременно устойчиво запълване на всички основи.

За продуктите “Mehabit”, “Mehapor” и “Mehasport” се използват т. нар. конопени трици, които се получават от вдървеното стъбло на конопеното растение. Използваният за търговски цели коноп расте в Германия и Франция, без да се използват пестициди. Стърготините, смлени на дължина около 10 mm, са здраво свързани помежду си поради грапавата си повърхност. За свързването и за да се повиши стабилността, се напръсква чист битум. По този начин натискът на допълнителната подова конструкция създава монолитен, стабилен слой, който компенсира неравностите и тръбите, минаващи по голия под.

Стандартният тип “Mehabit” за жилищни и търговски сгради и “Mehasport” за спортни настилки са оценени от Sentinel Haus Institut за техните здравословни свойства по строги критерии и са препоръчани за здравословно строителство в онлайн платформата Sentinel Portal. Битумът, използван за свързване в продуктите, одобрени от строителните власти, се използва и за уплътняване на резервоари за питейна вода.

Визуализация: Meha.

Може да харесате още...

Izolacii.eu