pixel

Renolit вдъхновява в своя Color Road с модерните цветове

Renolit

С мотото “Пътуване в нови измерения” тазгодишният доклад за тенденциите черпи вдъхновение от различни сфери.

Маршрутът е определен, сега пътуването може да започне: Renolit SE, международен производител на висококачествени пластмасови фолиа и продукти, в своя Цветен път посочва пътя към цветовите тенденции за интериорния сектор. Тазгодишното издание на “Пътят на цветовете” е под мотото “Пътуване в нови измерения” и е вдъхновено от колорита на морските дълбини, непосредствените сетивни впечатления на Земята и образите на космоса и космическите пътувания. От 2009 г. насам корпоративното ръководство за дизайн на Renolit представя актуалните тенденции в областта на цветовете и дизайна в годишната си публикация “Пътят на цветовете”. Тя отразява световните тенденции и течения и ги пренася в областта на интериорния и екстериорния дизайн. За тази цел екипът работи интензивно с институти за изследване на тенденциите.

Вътрешна концепция за цветово консултиране

“Пътят на цветовете” дава на производителите на мебели, подове, врати, стенни панели и каравани вдъхновяваща насока за това кои цветове и материали ще бъдат на мода. Като цяло, цветовете произлизат от визуално силни изображения и на свой ред отварят светове, които вдъхновяват дизайнерите на продукти в областта на интериорния дизайн, строителството, производството на мебели и оборудването за каравани. Тук винаги става въпрос за това на клиентите си да се предложи нещо свежо, нещо невиждано. Но за целта е необходима добра ориентация, която да отговаря на вкуса на купувачите.

Зад концепцията за цветния път стои консултантският опит на ръководството за корпоративен дизайн на Renolit. Към тях се обръщат производители на мебели, кухни, подови настилки, стенни панели и външни стенни облицовки, които търсят модерни цветове и декори. Сърцевината на съветите им е личната – или дигитална – консултация. В допълнение към съветите, чрез филми и дигитална брошура дизайнерите и продуктовите мениджъри тръгват на пътешествие.

Мотото е “Пътуване в нови измерения” но в контекста на актуалните събития. Пандемията ясно напомни, че пътуването е дълбоко вкоренена потребност, която отразява човешкото любопитство и желанието да се научава все повече за света, в който живеем. Днес технологичното развитие дава възможност за нови видове впечатления и преживявания, а откривателските пътешествията стават все по-виртуални. Колкото по-дигитални ставаме обаче, толкова по-силно възприемаме отново физическото, непосредствено преживяване.

Синьо-зеленият цвят дава мир и яснота

Renolit В търсене на вдъхновение Цветният път води към морските дълбини, пълни с неизследвани същества и тайни. Тенденциозните цветове на Deep Ocean Level са двата сини нюанса Sea Pioneer и Atlantic, наситеното пастелно зелено Nekton и Space Glow като златен акцент. Nekton съдържа свежото излъчване на студеното зелено, в което плуващите същества светят под водата: Пречупването на светлината поставя подводния свят в синьо-зелен прожектор. От по-дълбоките сфери идва нюансът Sea Pioneer. Когато последните лъчи на светлината се губят в дълбините на океана, всичко е заобиколено от това наситено синьо. На дълбочина 200 метра започва един мистериозен, тъмносин подводен свят. А ако се спуснете още по-надолу, можете да откриете и космическото сияние. Златното сияние на редките биолуминесцентни същества. В интериора синьото и синьо-зеленото хармонират много добре с дъбови декори в изтънчен светло-сив вид. Но каменният облик също е чудесен вариант според някои от възможните комбинации за Deep Ocean Level.

Силните тонове означават радост и положително отношение към живота

Renolit На нивото на очите се появяват цветните тонове на Ground Level. Срещаме Lichen Green по мъхестите скали или в лишеите по стволовете на дърветата. Това приглушено зелено с ясно изразено съдържание на сиво и жълто има успокояващ ефект и хармонира с много цветове и дървесни декори. Богатият, топло наситено жив цвят на пилигримската черупка може да се открие и в природата под формата на жълтеникава черупка или на корави лишеи по неприветливи повърхности. Този жизнерадостен жълт нюанс излъчва позитивна аура. Pilgrim Shell успява да раздвижи всяка стая. Отделеното и решително червено поставя силни акценти. Нейният охлаждащ аналог е Sphere. Този нюанс на синьото с тенденция към виолетово се вписва във виртуалния компонент на нашите пътувания. Тези свежи, окуражаващи цветове просто излъчват добро настроение във всекидневната. Те работят отлично в комбинация с дъбови декори, както и с керамика и плочки, според съветите на Renolit SE.

Вълнуващи контрасти за жив пространствен ефект

Renolit Цветовете на Cosmos Level са сувенири от междупланетно пътешествие. Силният оранжев тон на Марс възприема надеждите и перспективите на космическите пътувания и насочва погледа ни към съседната ни планета. Приглушеният ръждивочервен нюанс на Crypto също може да произлиза от снимка на марсианската атмосфера. Марс и Crypto са с минерален произход, както и минерално сивият цвят, който напомня на прашните повърхности на Луната. Този нюанс на сивото е идеалната основа за смели акцентни цветове – като свежия Caldera. Той напомня на въздушни снимки, осеяни с езера в напукан пейзаж. Поразителният тюркоаз допълва отлично дъбовите декори и, подобно на оранжевото, е подходящ като изразителен, почти светъл контрастен цвят за минималистичен дизайн. Caldera, Mars и Crypto са перфектно съчетани с вида на необработена дървесина и сурови каменни повърхности. Renolit предлага широка гама от висококачествени декори с различно качество в тези две области, обобщени в гъвкавостта на дизайна на Cosmos Level.

Вдъхновение от филми, колажи и съвети

“Цветният път” открива нови светове на преживявания и перспективи за всички, които търсят най-новите тенденции в архитектурата и интериорния дизайн и които искат да са сигурни, че новите им продукти и колекции ще бъдат добре приети на пазара.

Renolit представя своя филм за тенденциите за тазгодишното мото “Пътуване в нови измерения” (Travelling into new dimensions).

Визуалицазии: Renolit.

Може да харесате още...

Izolacii.eu