pixel

Използвайте пеностъкло за активния плосък покрив

Active Roof

Плоските покривни площи, които са озеленени, има движение по тях или които са оборудвани с фотоволтаични системи, поставят високи изисквания за издръжливостта на изолационния и уплътнителния слой. Пеностъклото се оказва особено издръжливо при така наречения Active Roof, тъй като то се противопоставя на високите механични и термични натоварвания, както и на влиянието на околната среда за дълъг период от време. Изолационният материал постига якост на натиск, която според изискването на DIN 4108-10 е най-малко “висока”. Пеностъклото запазва своите топлоизолационни характеристики и всички други технически свойства през целия живот на сградата. Топлоизолацията е неразделна част от всяка плоска покривна конструкция, ако искате да се сведат загубите на енергия до минимум.

Издръжливите и устойчиви изолационни продукти са особено търсени за покриви, които се използват активно. Независимо от областта на приложение, DIN 4108-10 изисква висока якост на натиск. При компактния покрив взаимодействието на пеностъклото и подходящо двуслойно битумно уплътнение създава постоянна устойчива система, която отговаря или надхвърля това изискване. Конструкцията на плоския покрив се състои от изолационен слой от пеностъкло, който е покрит по цялата повърхност и по фугите с горещ битум и е устойчив на протичане.

Според производителя системата се характеризира с много висока якост на натиск, която е от 500 до 1600 kPa по фабричен стандарт. С херметически затворената клетъчна структура, пеностъклото комбинира и други свойства като водонепропускливост и липса на топлинни мостове.

Може да харесате още...

Izolacii.eu