pixel

Stotherm Classic издържа и на градушка

Stotherm

Обилен дъжд, бури и дори градушка не могат да навредят на топлоизолационната композитна система Stotherm Classic.

Системата на базата на полистирол (EPS) е преминала най-тежките тестове, включително на Изследователския център за интегрално строителство (fibag/AT-Stallhofen), и се е доказала в реалния живот, дори при градушките в Южна Германия в началото на юли 2021 г.

По време на така наречените едновременни тестове, системата за фасадна изолация EPS беше изложена на ураганни пориви, както и на силни валежи и масивни градушки със зърна с диаметър до 50 милиметра. Тя издържа общата енергия от 350 джаула, а горната мазилка остана непокътната, без да се появят пукнатини.

Stotherm

Причината се крие в безциментната органична формула на всички компоненти, която придава висока еластичност.

Системата постига добри резултати и при обичайните единични тестове. При стандартна структура тя надвишава с 50% изискванията за устойчивост на удар на ETAG 004 (ръководство за европейско техническо одобрение за ETICS с мазилка). Втори слой от подсилваща тъкан може да увеличи съпротивлението. Тестът за удар с топка (DIN 18032-3) и швейцарският тест за градушка с клас 5 устойчивост на градушка също бяха преминати. Негоримият Stotherm Classic S1 с изолация от каменна вата показва същото съпротивление.

Може да харесате още...

Izolacii.eu