pixel

Кафене през деня, бар през нощта с цветни прегради

Ippolito Fleitz

През 1960 г. френският художник Ив Клайн, известен с интензивните си монохромни картини, патентова наситено ултрамариново синьо под името International Klein Blue (IKB). Независимо дали в модата, в продуктовия или в интериорния дизайн – синьото на Клайн процъфтява.

В едно кафене в квартал Швабинг в Мюнхен дизайнерското студио Ippolito Fleitz Group съчетава яркото синьо под формата на тапицирани столове с плочки в меко розово, кожа с цвят на коняк и златни детайли.

The New Era Coffee and Bar привлича вниманието и с многоцветния таван с прегради (BAFFLE), който осигурява приятна акустика и носи специална естетика. Дизайнът на тавана допринася също и за зонирането на салона за гости. В централната част издължените бели прегради са разположени успоредно на барплота, а в периферната част късите разноцветни прегради, разположени диагонално една спрямо друга, създават интересен модел.

Ippolito Fleitz

Зад белите прегради е разположен таван с лампи, който осветява помещението равномерно и без отблясъци. Между цветните прегради са монтирани отделни точкови светлини, които се използват като акцент. В периферията се редуват редици от прегради в светлосив и петролен цвят, чийто ръб е подчертан в пастелно жълто. Подредбата и цветът на акустичните елементи създават впечатлението, че гледате тъкан текстил.

Снимки: Andreas J. Focke

Може да харесате още...

Izolacii.eu