pixel

Невидима противопожарна защита

Tortec

Текстилните противопожарни завеси на Tortec дават възможност за напълно нови концепции на помещенията: FlexFire се вписва дискретно в структурата на сградата и в същото време създава напълно функционално помещение за противопожарна защита.

Тесните направляващи релси с размери 115×75 mm осигуряват незабележимо странично водене на текстилната противопожарна защита, която по този начин може да се впише напълно в геометрията на сградата. Спестяващият място корпус на шахтата с вграден тръбен двигател позволява монтаж в окачен таван, при което цялата конструкция може да се интегрира почти незабележимо в съществуващата архитектура. Благодарение на възможностите за дискретен монтаж могат да се реализират напълно нови концепции за помещенията, а в зависимост от необходимия клас на пожарозащита FlexFire се предлага с различни окачвания в класове E30/60/90/120 и EW30/60. Това означава, че могат да се произвеждат пожарозащитни затварящи устройства с размери до 5500×5330 mm, които в отворено състояние се интегрират незабележимо в архитектурата.

Tortec

Тази противопожарна защита се оценява и визуално. Направляващите релси, облицовката на шахтата и крайната лента могат да бъдат покрити по желание с предпочитани цветове по системата за описание на цветово пространство RAL и специални цветове според изискванията на клиента, за да се получи колоритно координиран дизайн. По този начин малкото видими части могат да бъдат идеално съчетани със съседните компоненти и да се впишат идеално в структурата на сградата.

Снимки: Tortec

Може да харесате още...

Izolacii.eu