pixel

Как да намалите шума от капките дъжд?

Zambelli

Със своя акустичен покрив „Rib-Roof“, производителят от Долна Бавария Zambelli гарантира оптимизирано намаляване на шума от дъжд. Това беше демонстрирано по време на ремонт на покрив в Бад Залцуфлен. Системата се състои от алуминиеви листове с поларно ламиниране и преплетена тъкан.

В нова зона на застрояване в покрайнините на Бад Залцуфлен, петгодишен титаниево-цинков покрив на двуфамилна къща трябваше да бъде реновиран поради течове. Сградата е с разделен покриви, т.е. Х-образна къща с два противоположни скатни покрива. Както повърхността на покривите, така и обшивката на сградата са проектирани в алуминиево-цинков вид на базата на предварително обветрения титаниев цинк. Използван е новият акустичен покрив “Rib-Roof” от Zambelli. Състои се от метална система “Rib-Roof Speed ​​500”, изработена от алуминий с дебелина на листа 1 мм, с 3 мм дебело акустично покритие, каширано от долната страна и преплетена тъкан, с дебелина около 8 мм като допълнителен междинен слой. Възможността за намаляване на шума от дъжда с около шест децибела с акустичния покрив „Rib-Roof“ е особено важна при изграждането на жилища.

Изискванията за ремонта бяха ясно формулирани: материалът трябва да бъде много издръжлив и дълготраен и в същото време да се полага лесно и бързо. В допълнение, системата трябва да гарантира възможността за инсталиране на системни компоненти като фотоволтаици, инсталации за слънчева и топлинна енергия и др. Продуктите на Zambelli отговарят на тези изисквания. Всички метални покривни системи са одобрени съгласно европейската ETA (Европейска техническа оценка). Според екологичната продуктова декларация,те имат референтен експлоатационен живот от най-малко 50 години и могат да се използват при наклон на покрива само 1,5 градуса.

Zambelli

Монтаж с профилни клип-ленти

За полагане на системата се използват клипсови скоби. Монтажниците първо ги сглобяват предварително на необходимите интервали върху покривната повърхност, покрита с дървен кофраж, и след това свободно разточват заплетената тъкан като междинен слой. Веднага след това първият профилен лист Rib-Roof може да бъде закачен в първата линия на клипсовете, положен и защракнат в следващия клипс. За да се създаде необходимата фиксирана точка за покриви с плъзгащи се шевове, след това се монтира скобата с фиксирана точка и полиестерен пълнеж от долната страна, като се вкарва от страната на стрехите.

В идеалния случай занитването с фиксирана точка за всички следващи се извършва непосредствено след монтажа на втората лента, за да се предотврати подхлъзване. Накрая ъгълът на стрехите като подсилване на ръба, висящият профил на ръба и назъбените ленти заедно с PE пълнителя от горната страна се занитват към челната дъска с помощта на нитове от алуминий/неръждаема стомана с голяма глава. Крайният лист се закача за предния и се подгъва около назъбената лента и фиксиращия профил.

Снимки: Zambelli

Може да харесате още...

Izolacii.eu