pixel

Как да санираме селска къща в комуникативен район с високоскоростен интернет?

baumit

Пандемията има и хубави страни. Ще кажете: „Що за черногледство?“ Ами ето и някои факти:
– намаляха колите по улиците и пътищата (и самолетите в небето), не само у нас, ами и в големите туристически дестинации; резултатът е – дишаме по-чист въздух, респ. намаляват фините прахови частици;
– Home Office стана възможен не само за IT сектора, ами и за много други икономически сфери;
– куриерските фирми и интернет търговията са в разцвет;
– харчим по-малко за удоволствия – кръчми, концерти, пътувания в чужбина;
– като резултат от беглия по-горе анализ, парите тръгнаха към покупки на апартаменти в големите градове, недвижими имоти и селски къщи в близост до тях. Там, където има изградена инфраструктура и високоскоростен интернет, почти не останаха селски къщи за продан.

С какво може да бъде в помощ Баумит при ремонт на старата къща?

На първо място – с компетентност и разнообразни решения при саниране на фасадата, след това с продукти за естествен и здравословен живот, при ремонт на таваните, при изграждане и реновиране на бани и мокри помещения и особено при ремонт на подовете.

Стара фасада –първо изолирайте

Санирането на фасадата е едно от първите неща, които трябва да направим. Защо? Защото това е визитката на имота. Ефективната топлоизолация спестява енергия както през зимата за отопление, така и през лятото за поддържане на прохладен климат вътре. Добрата фасада ни гарантира целогодишен комфорт и подчертава идентичността на сградата. За целта Баумит предлага разнообразие от топлоизолационни системи с осем вида пастообразни мазилки като крайни покрития в пет структури и 888 цвята. А след едно такова саниране знаем, че цената на имота се  покачва рязко.

baumit

Ще попитате: „При толкова много топлоизолационни системи и крайни покрития какво да изберем за старата къща?“ Оптималното решение е топлоизолационна система с повишена паропропускливост. За целта Баумит Система опън е правилното решение. То включва: лепилно шпакловъчна смес Баумит Стар контакт – бял, топлоизолационна плоча Опън Терм, армиране със стъклотекстилна мрежа СтарТекс, закрепване с лепилен анкер СтарТрек (не зависи от дебелината на топлоизолационните плочи) и серия от всякакви армиращи профили. Като крайно покритие Баумит НанопорТоп – силно дишащо крайно покритие. Ако искаме да сложим някакъв акцент в тъмен цвят, можем да използваме мазилката Баумит ПураТоп. Ако искаме, освен игра на цветове, и игра на текстури върху фасадата, на помощ идва моделиращата мазилка Баумит КреативТоп със завършек дизайнерските бои Баумит Лазур, Металик  или Блясък.

baumit

Така старата къща ще запази своя дух, но фасадата ѝ ще бъде дълготрайно чиста и красива.

В следващи статии ще ви насочим вниманието към обновяването на интериора на старата къща.

Повече информация можете да намерите на сайта на Баумит.

Може да харесате още...

Izolacii.eu