pixel

Какво е специалното на минералната боя в къщата “Бетовен”

Keim

По случай 250-годишнината от рождението на композитора в Бетовен-Хаус в Бон е създадена нова изложба. Около 100 000 туристи се събират в една от малкото останали буржоазни къщи от XVIII в., разположена на малка уличка в центъра на Бон, която сега е обявена за музей. В новата изложба самата сграда заема централна роля, а обновените интериорни минерални бои и мазилки от Keim са използвани, за да поставят експонатите в правилната светлина.

Минерални мазилки и бои

За пребоядисване на стените след поставяне на електрическата инсталация е използвана варова мазилка, като сместа е направена по рецепти от XVIII в. Продуктите на Keim са избрани, тъй като поради своята пропускливост минералните бои и мазилки са подходящи за сгради, които са паметници на културата. За затваряне на кабелните отвори във всички стаи е използван KeimUniversal Render, след което с финия вариант е създадена равна повърхност. Последва нанасяне на сол-силикатната боя KeimInnostar по метода “мокро върху мокро”.

Keim

Кьолнските тавани – конструкциите от греди с циментова замазка са важна историческа характеристика и тези тавани също са обработени с Keim Innostar, но този път чрез нанасяне със спрей.

От доклада за реставрация от 90-те години на миналия век става ясно, че оригиналните интериорни цветове могат да бъдат възстановени само частично, след като предишни ремонти са довели до значителни загуби на оригинална материя, особено по стените. Решено е да се възприемат предишните цветове в розови, резедаво-зелени и сиви тонове на стенните повърхности, но с по-интензивни нюанси. Това е направено тъй като изложбата е съгласувана с цвета на стените в монохромен дизайн.

Keim

Впечатление за хармоничен цвят

Съществуващите зелени, сиви, синьо-сиви и оранжеви пастелни нюанси по стените са посивели и спешно се нуждаят от пребоядисване. Елегантните витрини се вписват хармонично в историческите помещения и създават препратка към първоначалното използване на сградата като жилище. Самата историческа къща е инсценирана като централен експонат чрез колоритността на стаите и обзавеждането.

В тази цветна обновена среда колекцията “Бетовен” вече не е представена в хронологичен ред, както преди. Вместо това отделните стаи, разположени на три етажа, представят различни теми, свързани с Бетовен, неговия живот и творчество. Тематичните стаи са цветово координирани, като червеното е избрано за темата за любовта, а зеленото – за темата за природата.

Снимки: Keim

Може да харесате още...

Izolacii.eu