pixel

Акустични елементи с филигранен външен вид

Frank Feller

В офис сгради, детски градини, училища, спортни зали, публична администрация и обществени сгради или в определени зони на болниците – прекомерният шум се възприема като смущаващ и води до намаляване на ефективността. Създаването на приятни от акустична гледна точка помещения е голямо предизвикателство, особено когато се вземат предвид строителната физика и тенденциите в проектирането, като например темперирането на бетонното ядро. Оптимизирането на чуваемостта в помещението повишава разбираемостта на речта, а тук малкото време на реверберация е от голямо значение.

В сравнение с много абсорбатори на звука, предлагани на пазара, Metawell® идеално покрива честотите на речта (300-600 Hz), което го прави идеален за помещения, където хората говорят едновременно (напр. големи офиси с отворен план).

Предимства:
– Акустичните елементи Metawell® са подходящи за всички помещения, където времето за реверберация влошава разбираемостта на речта. Елементите се представят толкова добре при акустични тестове, че са класифицирани като „Абсорбер клас А“.
– Алуминиевата сандвич-структура гарантира висока твърдост с елегантен и филигранен външен вид. Със само 6 мм видим ръб елементът е много тънък, но в същото време толкова твърд, че въжетата за окачване могат да бъдат разположени далеч в центъра на панела и поради това почти не се виждат.
– С включените в комплекта въжета за окачване платното може да се монтира за нула време. Минималната височина на окачване е по-ниска, при поискване се предлага различна система за окачване.
– Елементът е с тегло от само 8,9 кг.
– Елементът се доставя с висококачествено повърхностно  покритие, в цвят RAL 9010 (чисто бяло). Ако след години се наложи обновяване, елементът може лесно да се покрие, като акустичните стойности остават запазени.
– Възможно е дори повторно нанасяне на друг слой, без загуба на ефективност.
– Лесен и бърз монтаж.
– Може да се монтира и под скосени тавани.
– Възможни са изрязвания и допълнителни приставки.

Снимка: Frank Feller

Може да харесате още...