pixel

Канадските фирми за бетон подемат кампания срещу дървените конструкции

forest

Производството на бетон е отговорно за почти 5% от годишно производство СО2 света. Агрегатът, който се смесва с цимента, за да се получи бетон, е друг проблем. Всяко преминаване от бетон към дърво в констукциите на домовете е добро за здравето на хората и за намаляването на CO2 емисиите. Тези, за които не е добро, са производителите на цимент.

Канадската асоциация на производителите на зидария изглежда дружно са осъзнали това и са решени да се борят. Преоблечени в дрехите на еколози, те публикуват в медиите статии със заглавия като „Ако сегашните темпове на обезлесяване продължават, може да изчезнат критични местообитания – в рамките на следващите сто години“. Техните рекламни страници и съобщения за пресата извикват съкровени чувства и споменават имената на престижни организации.

„Докато водещи екологични организации от National Geographic до Forest Ethics предупреждават за заплахите, свързани с обезлесяването и сечта, правителствата в Канада прилагат политики, с които искат да се направи задължително използването на дървесина. В области като B.C., Нова Скотия и Онтарио членовете на строителната индустрия предложиха законодателство „Дървото е на първо място“, изискващо използването на дървесината в типове конструкции“.

forest first

След това статията призовава читателите да се свържат със своите народни представители и да настояват да се спре това това ужасно нещо. Кампанията е подкрепена със снимки на сеч и нещастни бездомни животни на преден план.

Оказа се и, че снимката е от архива на Shutterstock и с Фотошоп е монтиран образът на животното, показано на преден план, показа разследване на местните еко-медии. То е установило още, че  и цитатите на Forest Ethics са подвеждащи, тъй като не могат да се намерят из нито един от документите на организацията.

Може да харесате още...