Каскадно отводняване за плоски покриви и балкони

LoroX

Немската компания Loro представя система за каскадно отвеждане на дъждовната вода с многоетажни канали и отводняване на балкони с нов двустранен дренаж от неръждаема стомана (серия V). Като допълнителни новости фирмата представя обектно-свързани дренажи на покривите, както и променлив авариен дренаж. В комбинация с надеждния преливник „Loro-X HSÜ“, системата обещава висока степен на безопасност при отводняване на плоски покриви, дори при силен дъжд.

LoroX

С каскадния дренаж Loro-X Duostream, покривите и покривните тераси могат да се обезводнят до приземния етаж само с два колектора – един за главния дренаж и един за авариен дренаж. Хоризонталното изкривяване може да бъде направлявано през покривните тераси в рамките на топлоизолацията или над хидроизолационната мембрана. Първият поток с многоетажни канали (без преливник за основния дренаж) отвежда в подземната линия, а вторият поток за аварийно отводняване (с преливник) отвежда водата от покрива и терасите на открито на свободна повърхност.

LoroX

За оттичането на балконите Loro показва и две нови системи – към доказаната еднокомпонентна DN-70 серия V сега има подови вложки за лесно интегриране на добавената топлоизолация. Остава принципът, че универсалното основно тяло може да бъде инсталирано без да е фиксирано каква структура ще има по-късно. Подовата вложка по избор се доставя с лепилен фланец за течни пластмаси или със затягащ фланец за пластмасови и битумни мембрани.

LoroX

За повече информация: Loro

Вижте също...