Кнауф България проведе семинар в теория и практика за строители, ориентирани към бъдещето

Knauf

На 28 март в сградата на Съюза на архитектите в България се проведе семинар на тема: Строителство с гипсфазер – технология с допълнителни предимства, организиран от фирма Кнауф България.

Събитието бе открито от инж. Димитър Начев – вицепрезидент на Европейският съвет на инженерните камари в Европа и Председател на ТК 101 „Устойчиво строителство”, БИС от арх. Георги Бакалов – председател на Управителния Съвет на Съюза на архитектите в България.

Арх. Даниела Иванова – ръководител развойна дейност и дългогодишен специалист на Кнауф България, представи спецификата на гипсфазерните плоскости и най-ефективните системни решения с тях.

Knauf
Бяха разгледани системите преградни стени с хибридна облицовка от гипсфазерни и гипскартонени плоскости, които са оптимални по отношение звукоизолация и здравина; фасадните стени W333 с отлична енергийна ефективност.

Knauf
Д-р инж. Жирайр Бадваганян разказа за конструктивните предимства на гипсфазерните плоскости и даде примери за оразмеряване на конзолни, ветрови и сеизмични товари.

Knauf
Представени бяха системите сухи подове Vidifloor, които в малка дебелина и маса решават проблема за изолацията от ударен шум, който е в основата на комфортното обитаване на многофамилни жилищни сгради.

Knauf
Палитрата от специфични и високотехнологични приложения на гипсфазерните плоскости беше завършена от системата за огнезащитни облицовки на метални елементи (греди и колони) с Vidifire A1.

Knauf
Всички системи бяха монтирани в реална демонстрация и участниците можах да оценят предимствата на технологията и да се запознаят с характерните детайли.

KnaufKnauf
Разговорите продължиха с не по-малък интерес в приятна обстановка с чаша в ръка.

Очаквайте следващия семинар на 18 април в град Пловдив. За повече информация прочетете тук.

Може да харесате още...