pixel

Knauf OXXI – пастообразната полимерна мазилка за фасади

knauf

Германската фирма Кнауф непрекъснато развива своите продукти и обогатява продуктовата си гама – днес Кнауф произвежда продукти, които участват в целия процес на съвременното строителство.

Фасадата на сградата е гордостта на всеки инвеститор или собственик, защото тя прави сградата уникална и дори може да се каже, че представя ценностните и естетическите разбирания на своите обитатели. Важно е да се отбележи, че видът на една сграда играе важна роля в изграждането на екстериора на градовете и селата, дава вид на средата в която живеем, изгражда нашите вкусови нагласи и възпитава нашите деца. Разбира се, не бива да се пренебрегва и защитната функция на външните стени, които определят микроклимата и енергоефективността на цялата сграда.

Всичко казано дотук има съществено значение при избора на основния завършващ компонент във фасадната система – мазилката. Заедно с декоративната си функция, една от най-важните задачи на мазилката е да защитава останалите строителни елементи на сградите, например от атмосферни влияния, от биологични въздействия, повишена влага, различни микроорганизми, промишлено и урбанистично замърсяване на околната среда и т.н. Една качествена мазилка трябва да бъде здрава, да не старее с времето и да изпълнява своите функции дълго време. Тънкослойните декоративни мазилки станаха доста актуални с налагането на по-високите изисквания за енергоефективност на сградите и започналото повсеместно полагане на топлоизолационни системи. Мазилката е финалното покритие при топлоизолационните системи, но може да бъде нанасяна и като самостоятелен слой върху всяка добре изравнена основа.

knauf

Кнауф България представя завършващата фасадна мазилка Knauf OXXI. OXXI е пастообразна полимерна фасадна мазилка, готова за употреба. Предназначена е за употреба на открито, за фасадни системи с топлоизолационни плоскости EPS. Състои се от дисперсионна смола без омекотители, с мраморни частици, специална смес от пълнители, вода, добавки, консерванти и пигменти.

Предлага се в две структури –  OXXI S (драскана структура) и OXXI R (влачена структура).

Изборът на мазилка зависи от много условия, например – нейните технически характеристики, дали е подходяща за вида на сградата и района, в който се намира тя. Характеристиките на избраното покритие трябва да дават адекватен отговор на специфичните условия, при които ще се експлоатира покритието, така че да се избегнат нежелателни ефекти.

Характеристики на мазилката Knauf OXXI:
– пастообразна завършваща фасадна мазилка по БДС EN 15824;
– готова за употреба;
– висока устойчивост на атмосферни влияния;
– устойчива на замърсяване;
– предназначена за външна употреба;
– с бял цвят;
– може да се тонира според цветовия каталог на Кнауф.

knauf

Съхненето на материала в идеални условия е 1 ден за (mm) дебелина на нанесения слой от продукта. При неблагоприятни външни температури и влажност на въздуха времето за изсъхване се удължава. При благоприятни атмосферни условия след 14 дни материалът ще бъде напълно изсъхнал.

Повече информация за мазилката Knauf OXXI може да научите на официалния сайт на фирма Кнауф България.

Може да харесате още...

Izolacii.eu