Кнауф – перфектни интериорни стени и тавани

Knauf

Системи за обработване на фуги и шпакловане на повърхности при гипскартонени и гипсфазерни плоскости

Получаването на гладка повърхност зависи не само от майстора, но и от продуктите, с които той работи. Разликата в качеството на шпаклованите стени и тавани при дневна и изкуствена светлина се вижда с просто око, когато не са изпълнени по система с подходящите продукти. Съществуват 4 категории за качество на повърхността в зависимост от оптичните изисквания към крайния резултат.

Knauf

Q1 – Най-ниското (технически необходимото) ниво на качество за повърхности, върху които ще се полагат плочки, декоративни елементи или слой груба декоративна мазилка.

Система Кнауф за постигане на Q1: фугата се обработва за Q1 като се нанася слой с Knauf Uniflott, Knauf Fugenfuller Leicht или Knauf Fill&Finish само в участъка на фугата с фугопокривна лента Кнауф за запълване на канта на плоскостта, след което се шлайфа (ако е необходимо се правят малки корекции със същия фугопълнител). След боядисване, фугата между плоскостите е различима при критична или коса светлина. Препоръчва се в помещения с минимални изисквания за качество.

Q2 – Стандартни оптични изисквания за ниво на качеството на обработка на повърхността при средно и грубо структурно покритие на стените и таваните; за капково и структурно боядисване/покритие; за декорация със зърнометрия > 1 mm. Отклонения не са изключени, особено при коса светлина.

Система Кнауф за постигане на Q2: След като е осъществено запълване на фугата с качество Q1 и последващо шлайфане , се полага слой Knauf Fugenfuller Leicht или  Knauf Fill&Finish или Knauf Super Finish върху цялата повърхност на фугата и зоната около нея, след което се шлифова. Постига се много добра повърхност. Има риск за видимост на фугата след боядисване при критична и коса светлина.

Q3 – Ниво на качеството на обработка на повърхността при средно и грубо структурно покритие на стените и таваните; боядисване с неструктурирани бои/покрития и гладка повърхност; за декорация със зърнометрия <1 mm. Отклонения не са изключени, особено при коса светлина.

Система Кнауф за постигане на Q3: След като е осъществено запълване на фугата с качество Q2 и последващо шлайфане, се полага слой готова шпакловъчна смес Knauf Fill&Finish или Knauf Super Finish върху цялата повърхност на плоскостта като се прави тънкослойна шпакловка с дебелина от 0,5 мм до 1 мм,  за да се получи еднаква повърхност на плоскостите с зоната на фугата по отношение на покритие,  след което се шлайфа цялостно. Постига се много добра повърхност. Има риск за видимост на фугата след боядисване при критична и коса светлина.

Q4 e ниво на качеството за най-високи оптични изисквания към крайните повърхности. Изискването е повърхностите, стените или тавани да са гладки и подготвени за декоративни покрития, бой или тапети. При критична и коса светлина се минимизират до максимум евентуални нежелани оптични дефекти и сенки на повърхността.

Система Кнауф за постигане на Q4: След като е осъществено запълване на фугата с качество Q3, върху цялата повърхност на Кнауф плоскостите се полага готова шпакловъчна смес Knauf Fill&Finish, Knauf Super Finish, Knauf Finitura или Knauf Ready Fix Roll&Spray с дебелина на слоя минимум 1 мм за постигане на перфектна повърхност. Фугите между плоскостите са покрити и неразличими при критична и коса светлина, с което се постига перфектно завършена повърхност на плоскостите подготвена за финално декоративно покритие.

Онлайн Кнауф симулатор за качество на повърхността и калкулатор за изчисление на разходните норми

Вижте разликите в гладкостта на повърхността при различния вид осветление с интерактивния симулатор на Кнауф. Лесно и бързо може да се изчисли разходната норма на продуктите за фугиране и шпакловане с безплатното мобилното приложение Perfect Surfaces.

Избора на правилния продукт Кнауф зависи от основата, желаното качество на повърхност, начина на полагане, вида на финалното декоративно покритие.

За декоративните покрития ( бои, мазилки, тапети и др.) спазвайте инструкциите на производителя.

Повече информация и безплатната консултация може да получите ако се свържете с нас на 0700 300 03 или с наш регионален търговски представител.

Може да харесате още...