Кнауф – система за фасадни стени с гипсфазер

knauf

Кнауф България предлага изключително богата гама от продукти и системи, които присъстват в целия процес на съвременното строителството – от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите.

Гипсфазерните плоскости са един от най-здравите и устойчиви плоскости в сухото строителство – плътни, устойчиви на удар и натиск. Направени са от висококачествен гипс и целулозни влакна от избрани видове рециклирана хартия, които са смесени в хомогенна смес.

Гипсфазерните плоскости са подходящи за всички видове функционални пространства в сградите: училища, болници, хотели, жилища и т.н. Относително ниското тегло на гипсфазера, в сравнение със стандартните зидарии и замазки, осигурява предимство на системите с гипсфазерни плоскости, когато става дума за натоварване на сградата. Това е особено важно при изграждане на надстройки или при реконструкции. Многослойната оптимизирана структура дава възможност за по-високи изолационни показатели.

Когато в системите сухо строителство се използват гипсфазерни плоскости вместо добре познатите гипсокартонени, се постигат строителни елементи с по-голяма здравина и звукоизолация.

Система за фасадни стени с гипсфазер

Фасадите с гипсфазерни плоскости са устойчиви и дълготрайни, вътрешните стени – здрави, подовете – стабилни, идеално гладки и отлични изолатори на ударен шум – основен източник за дискомфорт в помещения с много хора и активно движение.

Системите за външни неносещи стени с гипсфазер Vidiwall HI са разработени от центъра за развойна дейност към Кнауф България ЕООД в няколко варианта:  с конструкция от метални щендери – W 333 и с конструкция от дървени щендери – W 551.

Системите с външни стени с гипсфазер представляват изключително икономично, устойчиво и екологично решение за външна фасадна стена на сгради с метална, дървена или стоманобетонна конструкция.

Vidiwall HI е гипсфазерна плоскост за фасадни стени с допълнително импрегниране на повърхността.

Knauf

Системата Vidiwall HI W 333 позволява модификация в различни варианти, в зависимост от желанието на клиента и степента на енергоефективност на сградата. Надграждане на системата с предстенна обшивка води до успешно внедряване на инсталационни системи във външната стена, като в същото време се подобряват топлотехническите характеристики на цялата конструкция. Чрез характеристиките на системните външни стени на Кнауф и предвидената топлоизолационна финишна система Etics се постигат нискоенергийни стандарти или нулево енергийно потребление на бъдещите сгради.

Фасадната стена W333 се отличава с:
– отлична топлоизолация;
– сертифицирана звукоизолация;
– сертифицирана пожарозащита;
– около 2% повече използваема площ в сградата, поради по-малката дебелина на стената;
– кратки срокове на изпълнение;
– по-малко тегло на сградата;
– разнообразни възможности за дизайн на фасадата.

Knauf

Референтен обект

Хотел Мариот, Скопие

Хотелът в град Скопие е изграден с външни стени Vidiwall HI.

Knauf

Звуковият комфорт е особено важно условие за удовлетвореността на клиентите във всеки хотел. Качествената звукоизолация със здрави, плътни, негорими плоскости гипсфазер е отлично решение за всяка жилищна или обществена сграда.

Прочетете повече информация за технически характеристики и монтаж на системата Vidiwall HI W 333.

Може да харесате още...