pixel

Кой ще е цветът на България за 2020 година?

orgachim

Процедурата за избор на „Цвят на годината“ 2020 започна с уъркшоп в София. Водещи интериорни дизайнери, колористи, блогъри, артисти за съвременното градско изкуство, се включиха в определянето на цвят и тенденция, която ще повлияе върху предпочитанията в интериорния дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца. „Цвят на годината“ е традиционна инициатива на Оргахим, която се провежда за 5-та поредна година и дава погледа на професионалните гилдии към възможностите за работа с цветовете.

orgachim

„За нас това събитие е изключително предизвикателство, защото ние създаваме цветове. В огромното разнообразие и възможности за избор, всеки се нуждае от ориентир и определянето на модерен за България тренд помага на потребителите в избора им на бои, обзавеждане и материали за декорация“, каза Емил Кунчев – маркетинг директор на Оргахим. „Тази година решихме да разширим браншовото и експертното присъствие в инициативата и поканихме нови партньори и участници“, допълни Кунчев. „Вярваме, че разнообразието стимулира съзидателството и креативността. А хората с идеи, които творят и мислят в цветове, са в най-различни професионални сфери – дават философията за градски облик, дрехи и лично пространство, удоволствие и свободно време. Затова и решихме да разширим формата на „Цвят на годината“, като привлечем нови професионални общности и нови форми за представяне и интеракция с потребителите“.

orgachim

Време, енергия, вдъхновение и експертиза в определянето на модния за България цвят прибавиха още архитекти и български производители на подови настилки, плочки и паркет, които представиха своята гледна точка към световни тенденции в индустрията и характеристиките за актуален локален тренд.

Изборът на „Цвят на годината“ се базира върху оценката на специалистите за спецификите и актуалните тенденции за предстоящата година. Няколко работни групи определят комбинации от цветове и ключови думи, свързани с техните виждания за актуалното през съответната година. На тази база те изработват колажи (mood boards) от различни материали – текстил, дамаски, камък, дърво, керамика, цветни листчета и др., които според тях представят тенденциите по най-убедителен начин.

orgachim

До момента цветове на годината са били „Нептун“ (2016), „Тракийско злато“ (2017), „Кадифена роза“ (2018) и „Органик“ нюанс на зеленото (2019).

За контакт и повече информация – Оргахим.

Може да харесате още...