Австрийските биоплоскости Organoid стъпват на американския пазар

Organoid 1
Дистрибуторската компания за плоскости CaraGreen включи продуктите на австрийския производител Organoid Technologies в своя сортимент.

Organoid е специализирана в производството на плоскости, произведени от органични материали, сред които сено, лавандула, метличина, цвят от рози и вълна. Всеки от тези материали се пресова в плочи, които запазват естествения вид, цвят и аромат на изходния материал. Плочите могат да бъдат закупени без подложка (чисти или Organoid Pure) или да бъдат монтирани на различни по вид носещи подложки. Варианти за такива могат да бъдат ламинат (пресован при високо налягане), подови клик системи от корк, тапети, гъвкава подложка, полупрозрачен самозалепващ филм или акустични панели. Органичните плоскости се доставят необработени, но могат да бъдат запечатани с конвенционални масла и лакови покрития. Organoid предлага и запечатване с епоксидна смола.
Organoid 2
„Органичните био плоскости на Organoid са олицетворение на биофилния дизайн.“, споделя Джесика МакНаутън, президент на CaraGreen. „Органичните материали пробуждат сетивата – човек може да види, да усети и да се наслади на аромата на природните елементи, използвани в тези мултифункционални повърхности, и така да се почувства по-добре и по-здрав в пространството, което обитава.“

Organoid предлага гама от 22 органични плоскости със структура от алпийско сено, листа, лавандула, дървесна кора и вълна. Персонализирани повърхности се предлагат по поръчка на клиентите.

На българския пазар продуктите са представени от StyroDesign.