pixel

Колекция от плочки, вдъхновена от Ар Деко̀

ZYX

Романът „Великият Гетсби“ на Ф. Скот Фицджералд, публикуван през 1925 г., се занимава с теми като декадентство и необузданост от всякакъв вид. Символ на това са партита в имението на мистериозния милионер Джей Гетсби, където задръжките падат. И тогава, както и сега характерът на главния герой очарова и привлича, както показва пищният римейк на романа с Леонардо Ди Каприо в главната роля, който беше показан в кината само преди няколко години. Така наречените Roaring Twenties и бездруго се превърнаха в популярна тема в книгите и филмите през последните години, както и свързаният с тях стил Ар Деко̀ в интериорния дизайн.

ZYX ZYX

Любителите на подобни тенденции трябва да се радват, че производителят ZYX представи нова колекция плочки, наречена Gatsby, която е вдъхновена от формите и елегантността на Ар Деко̀.

Колекцията включва четири модела с  ромбоидни и дъговидни шарки – Royal, Glam, Elegance и Jazz. Седемте цвята носят красиви имена, които не бива да премълчаваме: White Swing – приглушено бяло, Flapper Shadow – спокойно каменно сиво, Grey Velvet – светло сиво-зелено, Betty Rose – приглушена роза, French Navy – наситено петролено, както и злато и сребро.

ZYX ZYX

Квадратните плочки имат дължина на ръба 14,8 сантиметра. Декоративните фигури се полагат като блестяща, повдигната шарка върху матовата повърхност на основата със същия цвят. Благодарение на тази монохромност плочките изглеждат ненатрапчиво, с нотка лукс.

ZYX

Предлагат се и изчистени плочки в същите цветове. Това означава, че само отделни зони, например кухненския гръб или задната стена на банята, могат да бъдат проектирани или подчертани по по-сложен начин.

Може да харесате още...