Компания за бои инвестира над 13 тона боя за обновяване на обекти

Няма как да се справяш добре, ако не правиш добро. Това важи и в живота, и в бизнеса и обобщава философията на Оргахим. За по-малко от година компанията дарява 13 867 кг бои на стойност близо 23 550 лева. Това количество е достатъчно да се боядиса почти 4 пъти застроената площ на сградата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Обновени са социални центрове и сдружения, фондации и спортни клубове, училища и детски градини. Нов облик получават и болница, куклен театър, обществени сгради и избрани от потребителите пространства от градската среда.

Отговорни инициативи на Оргахим за 2018 година

Компанията си е набелязала да подпомага няколко предстоящи инициативи през 2018 година в четири стратегически направления:

1. Образоване на обществото и потребителите за природосъобразни продукти и практики

Оргахим продължава подготовката на инициативата с националното сдружение на общините и с партньорски вериги магазини за образоване на хората за нуждата от събиране и съхранение на отпадъци от химически продукти. Сертифицирането на продукти на компанията за качество и безопасност ще продължи да е фокус на екипа. Като гаранция за международни високи стандарти ще бъде добавено и логото на TÜV на опаковките.

2. Реставрация и подобряване вида на ценни и полезни обекти

Грозните сгради и ръждясалите конструкции са предизвикателство в цялата страна. И тази година ще бъдат приканени гражданите да не остават безучастни към тях, като Оргахим ще съдейства за преобразяването на някои от тях – очаквайте подробности.

3. Подкрепа на изкуството чрез цветовете

Компанията ще продължи традицията да подкрепя превръщането на градската среда в галерии на открито.

4. Подпомагане безопасността на движение по пътищата

Оргахим ще разшири и доразвие традиционната кампания на радио FM+ “Убий скоростта, спаси дете”.

.

Вижте също...