Амбициозен жилищен проект в Уилтшир избра Vario® XtraSafe

За да се справи с проблемите с влагата, изолацията и енергийната ефективност, Stour Homes от Обединеното кралство избра да използва редица високопроизводителни решения, създадени от водещия производител на изолационни материали Isover.

В проекта “Лимпърс Хил”, Уилтшир, е предпочетена системата Vario® XtraSafe, със своята невероятна мембрана, вместо традиционно използваните полиетиленови парообразуващи слоеве (VCLs). Това гарантира на структурата изолационното покритие, като избягва неблагоприятния ефект от натрупването на влага.

Vario® XtraSafe е изработена от дишащ найлонов слой с променливи показатели на съпротивление. Решението се счита за три пъти по-силно от полиетилена и има Sd стойности от 0.3 m до 25 m. Това означава, че може активно да се адаптира към условията на влага в строителната тъкан, осигурявайки възможно най-добрата защита на сградата през цялата година.

През зимата, когато навън е студено и влажно, а вътре топло и влажно, относителната влажност в стената е ниска, така че порите на Vario’s® се затварят, за да не задържат водната пара. Обратно, през лятото, когато отвън е по-топло, мембраната отваря порите си, за да може да натрупаната водна пара да изтече, така че структурата да изсъхне.

Като гаранти, че нивата на изолация на сградата надхвърлят сегашните регулации, разработчиците могат да помогнат на собствениците на жилища да постигнат значителни финансови спестявания, като предотвратят загубата на топлина и енергия във времето.

Ефективното управление на влага е друг жизненоважен компонент в жилищните сгради, особено при дървените структури. Неспазването на натрупването на влага може да доведе до дългосрочното им увреждане, а в същото време изолационните системи са лесно достъпни и прости за инсталиране.

.