Конфигуратор на фуги и плочки от Марисан с широк набор от нови функционалности

Един от най-специфичните и времеемки етапи при полагането на керамични облицовки е тяхното планиране. Характеристиките на помещенията, особеностите на основата, желаната крайна визия на облицовката – тези, както и редица други фактори налагат нуждата от внимателен подход към изготвянето на идейния проект за разположението на настилката и подготовката на работния процес. Ако доскоро всичко това костваше значително време и усилия, то благодарение на постоянните инвестиции в разработването на професионални технологични асистенти от Марисан, всички тези процеси биват осъществявани само в рамките на броени минути.

Разработването на Конфигуратор на фуги и плочки от Марисан, станало факт преди близо две години, предостави на пазара възможността за бърз свободен достъп до професионален софтуерен асистент, значително улесняващ планирането на процеса по полагане на керамични облицовки. С течение на времето редица доволни потребители споделяха своите впечатления относно множеството предимства на уеб-базирания помощник, както и бързото, лесно и комфортно боравене с него. Множеството положителни коментари действат на компанията като допълнителна мотивация за продължителен анализ над потребителските нужди и желания. Това е и факторът, който се явява основен двигател на последвалата инвестиция в оптимизирането на професионалния асистент чрез добавяне на комплексни нови функционалности. Именно благодарение на тях, Конфигуратор на фуги и плочки се утвърждава като една уникална услуга за българския пазар.

Основната цел зад подобряването на съществуващите възможности на софтуера и интегрирането на изцяло нови функционалности се явява разработването на професионален виртуален асистент, съчетаващ в себе си всичко нужно за планирането на всеки един проект – от начало, до край.

Предимствата на софтуера

Основната идея при създаването на конфигуратора е да се спести значително време и усилия в етапа на планиране на проекта по изрязване и разполагане на облицовъчните материали и фугите между тях. Възможността за бърза и практична калкулация на перфектната комбинация за размерите на плочките и ширината на фугите позволява точно и професионално планиране на всеки един детайл от проекта, както и на точното количество материали, нужни за неговото изпълнение. Благодарение на възможността за тестване на различни варианти за разпределение на всеки един компонент от системата позволява справянето с един от най-често срещаните проблеми при полагането на керамични облицовки, а именно – как точно да се изрежат и позиционират крайните парчета плочки и какви точно да бъдат техните размери.

Подобряване на съществуващите функционалности

Едно от възловите нови подобрения в съществуващите функционалности на безплатния интернет помощник се състои в раздела, фокусиран върху стандартно полагане на плочки и керамика. До момента, интегрираните функционалности предоставяха възможността на всеки един да въведе параметрите за широчина на коридора/стената, плочката и фугата. Благодарение на новите възможности на софтуера, сега вече е възможно и въвеждането на размери за височина на коридора/стената и плочката. По този начин вече не съществуват ограничения и планирането на проекта може да се осъществи в две равнини.

Новите възможности на вашия професионален асистент

Изцяло новата функционалност, добавена в софтуера, позволява перфектно точно планиране на всяка една особеност при проекти за полагане на плочки в окръжност. Именно този етап от работния процес може много често да се окаже проблемен и да породи редица спънки, които да повлияят първоначалната идея за дизайн и оформление на облицовката. Полагането в окръжност е особено специфичен и сложен процес, изискващ много точно и ясно планиране и калкулиране, тъй като всяка една отделна плочка трябва да бъде изрязана под определен шаблон. Така например, в зависимост от броя на плочките и радиуса на окръжността, всяка една от тях трябва да бъде изрязана в различна геометрична форма като трапец или правоъгълник.

Всеизвестен факт е, че полагането на плочки в окръжност не винаги се оказва лесна задача, тъй като дори и минимална разлика в размерите на една плочка, може да доведе до драстични разлики в разположението на останалите, което само по себе си би нарушило формата на цялостната окръжност. Имайки предвид и нуждата от калкулиране на размера на отделните фуги между плочките в окръжността, задачата става още по-комплексна, а потенциалните проблеми от неправилното планиране – много по-вероятни. Именно това налага нуждата от абсолютно точно калкулиране на размерите на всяка една от плочките и отделните фуги между тях. Ако досега това се правеше изцяло на ръка и изискваше сериозно време и значителни изчисления, то новоразработената функционалност в Конфигуратор на фуги и плочки превръща целия този процес в лесна и безпроблемна задача.

Процесът по генериране на цялостния план на проекта става лесно и последователно. След въвеждане на различни параметри за проекта като например широчина на плочката по външен радиус, височина и дебелина на плочката, както и широчина на фугата, софтуерът генерира резултати, изведени в отделно поле, лесно за интерпретиране от потребителя. Резултатите извеждат броя на отделните плочки, както и вътрешни и външни размери на планираната окръжност. Софтуерът предлага и възможност за ръчно модифициране на броя плочки и външния радиус в случай, че потребителят иска да внесе допълнителни корекции впоследствие.

Генерираните резултати съдържат и схематично представяне на разположението и точните координати на всяка една отделна плочка по външната окръжност в проекта. Софтуерът предоставя и графична визуализация на формата на отделните плочки с техните точни размери. Възможността за изтегляне и разпечатване на генерирания шаблон в мащаб 1:1, е особено улеснение за работния процес, тъй като всяка една отделна плочка може да бъде изрязана в абсолютно точна форма и съответстващи размери.

Бърза и лесна калкулация на нужното количество материали

Интеграцията на софтуера с Калкулатор на разхода позволява удобен избор на предпочитано лепило и фугираща смес от серията Терафлекс®. С помощта на комфортно и интуитивно падащо меню, всеки един може да избере от различни възможности за нанасяне на лепилото. С това се изчерпва и работата на потребителя със софтуера. Всичко останало се извършва от Калкулатор на разхода. След кратко изчисление софтуерът извежда точното количество от предпочитания продукт за изпълнение на проекта. Благодарение на това, потребителят може да разиграва различни варианти и да планира абсолютно точно своя бюджет още преди започване на работата.

Конфигуратор на фуги и плочки се явява професионалният онлайн помощник, готов да застане рамо до рамо с вас в планирането на вашия проект, без значение от неговата сложност. Гласувайки му доверие за изпълнение на тежките калкулации и генерирането на нужните схеми и планове, вие поверявате тези възлови процеси в сигурни ръце – без риск от грешки. А за вас остава изборът в какво да вложите спестеното време!

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт или корпоративния блог.