pixel

Лек и веднага зелен: готова система за зелен покрив

pokriv

Лесен за инсталиране зелен покрив с подложка от минерална вата

Зеленият покрив предлага много повече от парче природа на покрива. Той помага за управлението на дъждовната вода и предпазва покрива. Съвременните системи могат бързо и лесно да бъдат инсталирани. Не се използва почва, а субстрат от минерална вата. Това спестява 50% от теглото.

Зелените покриви са не само ефективен начин за намаляване на температурата на въздуха в градските райони. Те също така поддържат управлението на дъждовната вода. Зеленият покрив намалява и забавя оттичането на дъждовната вода и то може да бъде намалено с до 90%, а с това и разходите за резервоар за дъждовна вода.

В допълнение, биофилтрацията намалява замърсяването на отпадъчните води, както и съдържанието на CO2, фин прах, смог и тежки метали във въздуха. Освен това, зеленият покрив предлага жизнено пространство за различни животински и растителни видове. Озеленяването има и предимства за сградите и защитава експлоатационният живот на покрива. Озеленяването предпазва от механични повреди, UV лъчение и екстремни температури, както и температурни колебания. Чрез използване на зелени покриви до 25% от разходите за отопление и 75% от разходите за климатизация могат да бъдат спестени. Зеленият покрив охлажда покрива и действа като звукоизолация.

Зеленият покрив на Urbanscape: получавате го веднага благодарение на растителен слой

Системата за зелени покриви Urbanscape от Knauf Insulation е ефективен, много лек и лесен за инсталиране вариант на зелени покриви. Може да се използва на почти всички плоски покривни конструкции, например върху бетонни или стоманени трапецовидни ламаринени покриви. Състои се от незадължителен слой за защита на корените, дренажна система със или без съхранение на вода, подложка за растеж от минерална вата и вече обрасъл растителен слой. В зависимост от местните и климатичните условия може да се интегрира напоителна система. Системата е лесна за полагане без специално оборудване и веднага е зелена. В сравнение с конвенционалните зелени покриви, работата се извършва с 30% по-бързо. Използваната смес Sedum също е особено издръжлива. Растенията могат да съхраняват вода в листата си и по този начин лесно да преживяват дори по-дълги периоди на засушаване.

Подложката за растеж от минерална вата има многобройни предимства

Ядрото на системата е подложка от минерална вата с лека и отворена структура, върху която се развиват растенията. Тя е осем до десет пъти по-лек от традиционните почвени основи и следователно е подходяща дори за конструкции с плосък покрив с ниска товароносимост. В същото време съхранява до четири пъти повече вода в сравнение с други системи и забавя изпарението й при високи температури. Освен това предлага бързо и дългосрочно оползотворяване и съхранение на водата. Един квадратен метър от 40 милиметровата подложка за растеж Urbanscape може да побере около 29 литра дъждовна вода. Поради големия капацитет за съхранение на вода и свързаното с това извличане на топлина чрез изпаряване, системата Urbanscape осигурява дълготрайно охлаждане и спестява разходи за климатизация на сградата.

Може да харесате още...