pixel

Партньорство на Saint-Gobain и „Явор“ АД – гаранция за качествено строителство

Isover

Saint-Gobain България и „Явор“ АД от години работят заедно като всеки път предоставят на своите клиенти проекти, отговарящи на постоянно нарастващите изисквания за съвършенство и комфорт.

Групата Saint-Gobain е лидер в устойчивото строителство. Тя проектира, произвежда и дистрибутира строителни материали и решения, които са ключови за качеството на живот и бъдещето на всеки. В България групата Saint-Gobain е представена с 9 марки, има 2 завода и около 100 служители. „Явор“ АД и неговият собственик „Интерком Груп“ ООД са доказани инвеститори с над 15-годишна история в строителството. Всички реализирани от дружествата проекти се отличават с качество, стил, съвременна визия, функционалност и отлична локация. Те не само изграждат домове за своите клиенти, но създават и среда за пълноценен и приятен живот.

Isover

Етап на строителството: полагане на стъклената минерална вата за топлоизолационна система Isover Clima34

Един от последните проекти, резултат от ползотворното сътрудничество на двете компании, е сграда „Младост“, намираща се в ж.к. „Младост“ във Варна срещу СУ „Гео Милев“. Сградата се състои от три жилищни секции. Едната е с два входа, съответно на осем и девет етажа, другата е на седем етажа с един вход. Между тях е разположена третата секция, която е на седем етажа. Общата разгъната застроена площ (РЗП) 17 382 кв. м., от които 13 128 кв. м. – надземно и 4 254 кв. м. – сутерен.

Isover

Сграда “Младост”, гр. Варна

Във всеки свой проект „Явор“ АД се стреми да използва най-добрите продукти и системи на пазара, характеризиращи се с иновативност, ефективност и отлични показатели. При проектирането на сграда „Младост“, желанието на инвеститора е да постигне стойности на топло и звукоизолация много над стандартите. Затова от „Явор“ АД се спират на решения от световния производител на изолационни материали Saint-Gobain Isover. След детайлно запознаване със спецификата на проекта, както и с всички изисквания на проектантите, експертите от Isover препоръчват използването на иновативния топ продукт на Saint-Gobain – стъклената минерална вата за топлоизолационна система Isover Clima34. Благодарение на новата технология, по която е разработена тя е значително по-лека от традиционно използваните каменни минерални вати (само 55 кг/м3), лесно се адаптира към неравности, което я прави много по-лесна за монтаж и постигане на крайния търсен ефект на мазилката. Въпреки високата си еластичност Isover Clima34 е и с оптимална повърхностна якост. Всички тестове доказват, че в случай на физически контакт (нараняване от човешка дейност или при градушки), има незначителен брой поражения по фасадата. Това позволява запазване на естетичния ѝ и здрав вид за по-дълго време.

Isover

Стъклена минерална вата за топлоизолационна система Isover Clima34

Isover Clima34 превишава многократно качествата по отношение на звуко- и топлоизолация и пожарозащита в сравнение с всички видове изолационни материали за това приложение на пазара. Едно най-важните и предимства е високото ниво на паропропускливост, което минимизира предпоставките за образуване на конденз и мухъл от вътрешната страна на стените. Това от своя страна, гарантира комфорта и сигурността на живеещите в сградата – основна грижа както на производителя от Saint-Gobain, така и на инвеститора „Явор“ АД.

Isover

Полагане на стъклената минерална вата за топлоизолационна система Isover Clima34

Освен за фасадата, инвеститорите се довериха на решенията на Saint-Gobain и по отношение на изолацията на таваните. Isover Stropmax 31 – стъклена минерална вата, със сив стъклофибърен воал, имитация на бетон е иновативен продукт, осигуряващ коефициент на топлопроводимост ƛ=0.031 W/mK без аналог в конкурентни продукти. Продукта съчетава едновременно сравнително малко обемно тегло с висока повърхностна якост.

Довършителните работи по сграда „Младост“ напредват с всеки изминал ден. Очаква се обекта да бъде завършен до края на годината.

Може да харесате още...

Izolacii.eu