pixel

Леки и енергийно ефективни поликарбонатни панели за фасади

Rodeca

Полупрозрачните леки конструктивни елементи от Rodeca са изградени на няколко слоя и поради това са особено енергийно ефективни. Изработени са от олекотен поликарбонат и затова са подходящи като фасадни и покривни елементи при ремонтни дейности.

Ефективна изолация чрез структура и материал

Леките конструктивни елементи на Rodeca се състоят от няколко обвивки, които образуват въздушни камери. Последните служат като многостепенни изолационни слоеве и намаляват топлопреминаването. В зависимост от специфичните изисквания и енергийните нужди се предлагат различни варианти: от продукти с четири обвивки, до панели с дванадесет. Тази структура с няколко слоя намалява до минимум преноса на топлина през фасадата.

Rodeca

Освен това по своята същност поликарбонатът е пластмаса с ниска топлопроводимост – в сравнение с други материали като стъкло или метал. Монтирани вертикално, леките строителни елементи с дебелина 60 мм постигат коефициент на топлопреминаване U = 0,75 вата на квадратен метър и Келвин. Това намалява топлинните загуби и допринася за приятен вътрешен климат.

Снимки: Rodeca и Ben Guthrie

Може да харесате още...

Izolacii.eu