pixel

Lemix 2.0: Първата плоскост от глина със сертификат naturеplus

Глината става все по-популярна в строителството на вътрешни пространства, не на последно място поради нарастващото търсене на екологични строителни методи. Междувременно второто поколение плоскости за сухо строителство от глина от Lemix станаха първият продукт, който получи сертификата за екологично качество natureplus след провеждане на задълбочени биобиологични тестове.

Строителната плоскост, изработена от естествени строителни материали, обещава предимства не само от екологична гледна точка. Продуктът е лесен за обработка и отговаря на 100% на изработения от браншовата организация за работа с глина стандарт DIN 18948. „Това дава на строители, архитекти и изпълнители допълнителна сигурност“, споделя продуктовият мениджър Свен Оленщайн. Под термина „глинени плоскости“ на пазара в Германия има много различни предложения, които често не отговарят на необходимите критерии.

Сега Lemix се използва като алтернатива на гипсокартона във всички вътрешни сградни приложения, например при строеж с дървена конструкция, където глинените панели се използват за преградни стени, тавани и скосени тавани. Друга област на приложение е в монолитни къщи, където панелите са монтирани директно върху каменни или бетонни стени. Строителният материал се е доказал и при ремонта на стари сгради. Lemix има важна характеристика, особено при строителството с дърво, тъй като глината има много ниско равновесно съдържание на влага. В резултат на това, когато дървесина или други органични материали са обградени с глина, това води до обезвлажняването им. Така гъбички и други вредители нямат шансове за развитие.

Може да харесате още...

Izolacii.eu