Cementex – нова плоскост от фиброцимент с приложения в интериора и екстериора

Незапалимата фиброциментова плоскост Cementex от Siniat е създадена с висока устойчивост на влага и голяма здравина за употреба при стабилни стенни и таванни конструкции, висококачествени повърхности и за лесна и бърза обработка. Като многофункционална плоскост тя може да се използва в жилищни помещения и офиси, в кухни и бани, както и в обществени сгради като летища, училища и спортни зали.

Леките стени и тавани от гипсокартон достигат своите системни граници в някои влажни и мокри помещения или когато повърхностите са изложени на особено големи натоварвания. В тези случаи облицоването с циментови плоскости може да бъде добра алтернатива – например в басейни, обществени бани, спортни и уелнес центрове също могат да бъдат използвани предимствата на сухото строителство.

Cementex се състои от смес от портландцимент, вода и органични влакна, които се използват в подобна форма и в хартиената индустрия. Тази формула прави плоскостите нечувствителни към влага и химикали и идеални за вътрешни и външни окачени тавани, които не са директно изложени на атмосферни условия. Съставът на материала предотвратява и развитието на плесени.

Плоскостите с дебелина 12 мм и размери 2000 x 1250 мм имат скосен надлъжен ръб, което улеснява реализирането на плавни преходи между фугите при съединяване. Гладката, равномерна повърхност на панелите е подходяща и като основа за шпакловани повърхности, при това без използване на лепене и армиращи мрежи.

Може да харесате още...