pixel

Магистрала „Черно море” не била приоритетна

За изграждането на магистрала „Черно море“ не може да се разчита на европейско финансиране каквото няма дори за „Хемус“.

Това коментира пред ресорната парламентарна комисия министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която определи като приоритетни „Хемус“, пътищата София- Калотина, София- Видин и Русе- Велико Търново, съобщи Дарик радио.

Едва след тяхното завършване ще се работи по „Черно море“, тъй като по направлението нямало достатъчен трафик. По тази причина и изграждането й не би било изгодно за инвеститорите чрез публично-частно партньорство.

„Затова мислим по-скоро в посока разширяване на настоящия път, като участъкът Бургас-Слънчев бряг ще бъде четирилентов, а Слънчев бряг- Бяла-Обзор е предвидено да се изгради като трилентово преминаване. Направихме уширение на пътя при Поморие. В момента тече тръжна процедура за участъка Поморие-Сарафово, който е на стойност 20 млн. лв. В ход е и процедурата за обход на Поморие. През следващата седмица ще бъде обявен търгът за обхода на Ахелой, който е най-критичната точка от трасето”, каза Павлова.

С 3,6 млн. лв. ще ремонтират 400 метра от магистрала „Черно море” Областните пътни управления правят анализ къде може да бъде изградена трета лента и поетапно ще започне работа в тази посока, добави министърът на регионалното развитие и благоустройството.

dir.bg

Може да харесате още...