Мaxit Еcosphere – ново поколение изолационна система

Еcosphere

С Еcosphere немската компания Мaxit представи иновативна изолация, съчетаваща оптимално качествата на стъклото и мазилката. Кухите микро стъклени сфери, интегрирани в изолацията, действат като лек агрегат и осигуряват най-добрите стойности по отношение на топлоизолация, намаляване на теглото и дългосрочна стабилност.

Еcosphere

Минералният материал може да се полага чрез напръскване и това го прави изключително лесен за работа. Еcosphere е технология, която отговаря на съвременните изисквания. Вдъхновена от природата, изолацията се състои от множество порести структури, подобни на структурата на човешките кости. Оптималните технически параметри, съчетани с опазването на ресурсите, също са основно кредо при разработването на новия изолационен материал. Малките, кухи вакуумни сфери, така наречените стъклени мехурчета, се използват вместо пясък или други леки материали. Това е основен актив, тъй като недостигът на ресурси нараства. По този начин новият изолационен материал е не само изцяло минерален, а следователно и напълно рециклируем.

Еcosphere

Особено във време на недостиг на квалифицирана работна ръка, методът на полагане е решаващ фактор при работа със строителни материали. Благодарение на отличните си свойства, иновативната изолация за вътрешна и външна употреба е добре позиционирана тук: обработката ѝ е класическа и се извършва посредством конвенционалните в областта машини.

Еcosphere

За повече информация: Мaxit

Вижте също...