Минерална мазилка за регулиране на влагата от Sto

Някои повърхности са функционални, а други – естетични. Мазилките от серията „Penthouse“ на StoSignature Interior Collection на немската компания Sto съчетават и двата аспекта: те са базирани на естествена вар, която има ефект за регулиране на влагата.

В същото време с тези мазилки могат да се поставят изключителни дизайнерски акценти – например с дълбоко червената мазилка Chimney, която се полага в три работни стъпки. Продуктите за интериора не трябва да съдържат консерванти и тежки метали. Освен това те трябва да осигурят здравословен вътрешен климат, като абсорбират влажността, съхраняват я и я освобождават бързо при проветряване. Гамата StoCalceFunctio е разработена точно за тези изисквания.

Тази интериорна серия съчетава положителните качества на естествените материали вар и глина. Заедно, те абсорбират два пъти повече влага от стандартните варови продукти и с около 30% повече от глинените мазилки. Освен това, екологичният материал е устойчив на вода и абразия, лесен за нанасяне и лесно може да бъде обработван. Така проблемите свързани с кондензиращата влага могат да бъдат предотвратени, а колебанията във влажността значително се намаляват.

За повече информация: Sto

Вижте също...