Модни тенденции… в интериора

Ако половинката Ви започне да Ви обяснява как е видяла в някое списание и се е влюбила в едно “уникално прасковено”, това не означава непременно, че в гардероба й има ново попълнение. Интериорите също следват определени модни линии и тенденции и ние ще Ви представим някои от актуалните за сезона и следващата година предложения.

Със сигурност няма да сбъркате, ако за основните цветове в жилището си заложите на тонове като розовото, „кърваво“ червено и праскова. Предимството на тези гами е, че може да бъдат комбинирани с множество цветове и използвани във всички помещения на дома без да стават натрапчиви.

За да бъде пълно удовлетворението Ви от финалния завършек на стените, ние Ви препоръчваме боядисване с висококачествана интериорна боя с отлична покривност и мек сатенен вид, дори на наситени тонове, като червено и топло кафяво, каквато е Primavera Multicolore на Теразид. Важно предимство на боята е отличната й устойчивост на миене, а в палитрата от над 1000 цвята, разделени за улеснение в групи, може да намерите пълното разнообразие от актуални за сезона цветове.

Червеното е традиционен сезонен цвят, който се асоциира с топлината, уюта и всички онези есенни изкушения, които съпътстват прибирането на реколтата и загатват за идващите коледни празници. Тенденциите тази година са за засилено присъствие на ярките и наситении тонове, като рубинено, люта чушка, корал. Може да ги използвате както за акцентите, така и за стените и обзавеждането. Комбинациите на червено с оранжево, индиго, черно и бяло са едновременно свежи и пикантни.

Наситените оттенъци на горски плодове, магента и боровинка са свежи и уютни, и може да бъдат впечатляващи акценти в комбинацията им с неутрални сиви тонове и сребристи нюанси.

Ако сте от хората, които смятат червеното за твърде агресивен цвят, но искате да сте “в крак с модата”, може да наблегнете на наситените сини оттенъци, съчетани със зелено или магента. За да създадете лукс и блясък в помещенията, използвайте синьо в комбинация със златисто. Препоръчваме Ви да разгледате каталозите на италианските интериорни бои и мазилки Adicolor, които впечатляват със смели и изключително актуални златни, сребърни и медни ефекти.

Използвайте наситените и обаятелни нюанси на зеленото за акцент в интериорите. Те се съчетават добре с бяло, тъмно кафяво, пастелни зелени тонове и синьо. Тюркоазените отенъци са уютни и луксозни, но трябва да се употребяват пестеливо в съчетание с балансиращи неутрални тонове.

Приглушените сиво-кафеви тонове са неутрални, но много силни като характер. Те създават топлина в интериорите и ги правят уютни и гостоприемни. Съчетайте ги с кафяво, мед, индиго, сиво и металикови оттенъци.

PRIMAVERA MULTICOLORE e висококачествена водоразтворима боя за вътрешно боядисване със забележителна покриваща способност. Устойчива е на миене, с отлична белота, а след тониране създава кадифен завършек на стените.

Предназначението на боята е направа на фин, устойчив на триене и миене матов филм по стени и тавани на вътрешни помещения.

Боята се произвежда в широка цветова гама от над 1000 цвята, разделени на няколко групи по каталог на фирмата производител.

Модерни металикови предложения

SHADÉ

SHADÉ е завладяваща декоративна боя, която ще придаде лукс и финес на всяка стена, участък, колона или друг декоративен елемент. Тя се предлага в гладък и релефен вариант, всеки от които може да бъде в четири основни цвята с металиков ефект: Злато, Сребро, Мед или Бронз. Те на свой ред може лесно да бъдат тонирани в широка гама цветове с добавяне на оцветителите Adicolor.

С устойчивостта си и лекотата на нанасяне, Shadé е идеална за добавяне на топли цветове и пъстрота в дома, хотела, магазина, офиса и други интериорни помещения.

VELÉ СРЕБРО И ЗЛАТО

VELÉ СРЕБРО И ЗЛАТО е висококачествено лесно за нанасяне прозрачно покритие на силиконова основа със сребърни или златни отблясъци, които ще вдъхнат живот и дълбочина на всяка стена.

Повече информация за класическите и модерни италиански покрития може да намерите на www.adicolor.bg.