Модулни бетонни части с интегрирана изолация

Polyfleece SX

Предимствата на повърхностното уплътняване с патентованата композитна система Polyfleece SX 1000 Wand на немската компания ankox вече могат да се използват и в производството на модулни елементи от бетон. Според производителя, системата се е утвърдила в световен мащаб като повърхностно уплътнение за бетонови конструкции, благодарение на нейните свойства като защита от пропускане, адхезия, гъвкавост и здравина.

Polyfleece SX

Интегрираната уплътнителна мембрана в модулните елементи предотвратява възникването на проблеми с влагата още от самото начало на конструирането. Системата решава и друг проблем – тя надеждно предотвратява навлизането на влага и в най-тесните и труднодостъпни фуги между отделните елементи. Така готовите бетонни части могат да се обработват бързо и лесно директно на строителната площадка.

Polyfleece SX

Припокриването на съединителните шевове се извършва на място във фабриката. С помощта на лазер се измерват и маркират вдлъбнатини, като например за прозорци, върху мембраната. Впоследствие подложките за укрепване се полагат директно върху хидроизолационната мембрана. Това прави обработката на строителната площадка бърза и лесна. След като стените на елементите се защитят с мембрана и се бетонират, фугите се уплътняват с лепило ankox 2K SX 1, при условие че са лесно достъпни отвън, а за допълнителна защита се монтират допълнителни уплътнения във вертикалните фуги.

За повече информация: ankox

Вижте също...