pixel

Монтаж на вентилационни устройства със сигурно уплътняване на пробива в стената

Fleck

Производителят на покривни аксесоари Fleck обяви създаването на нов продукт – подложка, която може да се използва за уплътняване на проходи през второто водоносно ниво, например при монтажа на вентилатори за скосени покриви.

Новата кръгла подложка е универсалното решение за надеждно уплътняване на пробиви през мембраната, обяснява производителят. Тя предотвратява проникването на вода в покривната конструкция под керемидите в областта, където има пробив и по този начин предотвратява щетите от влага.

Водоустойчив във всяко отношение

Това решение за вентилаторни тръби с размери DN 100/125 и DN 150 предлага две важни предимства: на първо място, самозалепващата се яка на маншета е изработена от водоотблъскваща, дифузионно отворена тъкан, от която се правят и обичайните мембрани. Това позволява на влагата да преминава безопасно през мембраната навън. От друга страна, дъждовната вода не може да проникне. Предполага се, че кръглата форма улеснява залепването без гънки, което предотвратява появата на течове.

Fleck

Уплътнителната подложка на мембраната може да се използва и за професионално уплътняване на пробиви през херметичната външна обвивка и според производителя е идеалната комбинация за следните продукти на Fleck: вентилатор Aura DN 125, универсален вентилатор Auraflex DN 125 и DN 150, Euro вентилатор DN 125, Sani Extra DN 100, вентилатор за санитарни помещения Duo ​​DN 125 и вентилатор за изпарения в DN 150.

Снимки: Fleck

Може да харесате още...