pixel

Най-голямата жива стена грейна в Лондон

Хотел Rubens at the Palace в Лондон вече е дом на най-голямата жива стена в британската столица. Висока близо 23 метра, тя се намира на страничната стена на луксозния хотел, проектирана е от Гари Грант и съдържа над 10 000 растения. Здравата жива стена не само ще осигури вертикална градина, на която посетителите да се насладят, но и също така ще помогне за борбата със замърсяването на въздуха. Освен това се очаква да привлече „гладните“ опрашители като пчели и пеперуди.

Редове и редове от папрати, цветя и тревни растения са закрепени с 16 тона почва, покриваща повече от 340 кв. метра по протежение на стената на този бутиков хотел в района на Виктория. Богатата на живот фасада живот е била планирана в партньорство между хотела, съвета за подобряване на бизнеса във Виктория, консултантската къща Gary Grant Green Roof Consultancy, Treebox – която ще поддържа зеленината. Помощ е оказало и Кралското градинарско общество, което е препоръчало най-добрите растения за привличане на пчели, пеперуди и птици.

Районът около новата стена е чувствителна към повърхностни наводнения по време на проливните дъждове, типични за това място от света. Стената на хотела ще се напоява,  използвайки излишната дъждовна вода, добита от покривите. Това прави хотела по-устойчив, но и означава по-ниски разходи за поддръжка.

Прекрасната жива стена превръща хотела в нова зелена забележителност в Лондон и дано вдъхнови повече организации по света да направят същото!

greentech.bg

Може да харесате още...