pixel

Наказват надзора за бетонираните дървета по бул. „Владимир Вазов“

Наказват надзора за бетонираните дървета по бул.

Надзорната група, която е отговорна за качеството на ремонта на столичния булевард „Владимир Вазов“ ще бъде санкционирана с 10%. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод некачественото изпълнение на рехабилитацията.

Вчера се появиха снимки в социалната мрежа, от които се вижда как дърветата по булеварда са бетонирани, а други са направо отрязани. Цялостната реконструкция на участъка струва близо 13,5 млн. лева.

„Сега се отстраняват тези нередности. Това беше абсолютно безобразно. Работникът, който е работил, изобщо не е вложил мисъл в това. Но аз се ядосвам повече на надзора. Работникът работи, но на надзора това му е работата. Затова искам санкция за надзора“, заяви столичният кмет.

По думите й санкциите ще бъдат по договор. „Обикновено се залагат до 10%. Когато хората, които се интересуват от резултата са на място, всичко се случва в хода на строителството могат да се допускат грешки, но затова е надзорът“, заяви тя.

„Това е нещо елементарно. Огромен обект, който е чакан от години. Дори има жалба заради денонощна работа, която ще спре. Колкото и да искаме бързо да стане, не трябва да се причиняват неудобства на гражданите“, уточни Фандъкова.

dariknews.bg

Може да харесате още...