pixel

Намаляване на влагата в основите с почти 100%

vlaga

В основите на къща от 1950 г. откриват типичните за стареенето щети от влага. Хоризонталната хидроизолационна мембрана е изгнила през годините и влагата се просмуква чрез капилярните сили.

vlaga

Според специалистите, през годините на построяването ѝ, като хидроизолационна преграда се използвал масово тънък картон с битумно покритие, а отвън са нанасяли отново битумно покритие, което с течение на времето става пропускливо.

vlaga

Строителната компания Veinal използва свой собствен хидроизолиращ процес още от 1981 г., при който в зидарията се инжектира нисковискозен, пълзящ разтвор от силиконова смола, за когото дават 20-годишна гаранция. За това също си има основателна причина – хиляди къщи и сгради са реновирани по този начин.

vlaga

Ефективността на уплътнението е тествана от Службата за изпитване на материали в Техническия университет в Мюнхен и Института за строителни изследвания в Аахен. Когато се извърши правилно, намаляването на влагата е почти 100 процента.

vlaga

Ефективността на системата Veinal VSS 1-90 е тествана и получава  WTA сертификат. Тя има много предимства. Експертите на Veinal пробиват дупки в една линия на малки разстояния. След това инжектират разтвор на силиконова смола, който реагира при контакт с влагата. След около един до два дни се създава покриващ порите и устойчив на гниене слой от полимерна силиконова смола. Така бързо и наситено се образува нова хидроизолационна преграда в стената на къщата.

vlaga

Когато това стане, стените зад нея започват да изсъхват.

Може да харесате още...

Izolacii.eu