Настилки от естествен камък от Franken Systems

Franken Systems

Немската компания Franken Systems, позната като специалист в областта на течните пластмаси, сега обогатява продуктовата си гама с настилката от естествен камък Frankomin. Като уникална алтернатива например на дървените дъски, плочки или WPC, настилката е изработена от естествено заоблени мраморни камъчета и свързващо вещество. Тя съчетава приятен външен вид с висока устойчивост и износоустойчивост.

Franken Systems

Повърхността на настилката от естествен камък е устойчива на хлъзгане и на UV лъчи, така че постоянната слънчева светлина не води до промени в цвета ѝ. В допълнение, свързващите вещества не съдържат разтворители или пластификатори. Във външните пространства, и особено на балкони, откритата порьозност на настилката от естествен камък е голямо предимство, тъй като има дрениращ ефект и може да предотврати задържането на вода, което от своя страна елиминира възможността от образуването на мъх или плесен, както и образуването на лед през зимата.

Franken Systems

Декоративните камъни са устойчиви на износване или температурни разлики и благодарение на ниската конструктивна височина от само около 1 см, те са лесни за поставяне дори пред врати или прозорци от пода до тавана, а ниското общо тегло не изисква допълнителни статични изчисления. Тъй като настилката не е вредна за здравето след втвърдяване, тя е подходяща не само за тераси, балкони и аркади, но и за интериора.

За повече информация: Franken Systems

Вижте също...