pixel

Нов електронен справочник ще информира проектантите за стандартите при строителните продукти

Готов е Електронният справочник с подбрана информация от хармонизирани стандарти за строителни продукти, свързани с архитектурното проектиране. Той е разработен от Българския институт за стандартизация, а негов възложител е РК София-град на КАБ.

Справочникът бе предаден на председателя на КАБ арх. Борислав Игнатов от инж. Ирен Дабижева, директор на Българския институт по стандартизация, по време на среща, в която участваха и арх. Николай Баровски и арх. Иван Аврамов, информират от КАБ.

Справочникът включва подбрана информация от хармонизирани стандарти за строителни продукти, свързани с архитектурното проектиране.
Той ще служи и за базова информация на архитектите – проектанти за стандарти на съответните строителни материали и тяхното приложение.
Справочникът дава информация също за съдържанието на документите, с които продуктът се доставя на строежа – декларация на производителя, сертификат за постоянство на експлоатационните показатели, както и информацията, която трябва да придружава СЕ маркировката на продукта.

Електронният наръчник с извадки от хармонизирани стандарти и национални приложения ще получат всички архитекти, членове на Камарата на архитектите в България.

Всички стандарти, включени в справочника, са действащи към момента на изготвянето му. Българският институт за стандартизация дава възможност срещу абонамент той да актуализира промените в стандартите.

gradat.bg

 

Може да харесате още...